Societat

Trànsit preveu 624.000 desplaçaments des d'avui fins al diumenge pel pont

El Servei Català de Trànsit preveu que a partir d'aquesta tarda circulin per les carreteres catalanes 624.000 vehicles amb motiu del pont de la Constitució, que pot ser conflictiu especialment a les carreteres de muntanya, prop de les pistes d'esquí, i en els accessos als centres comercials.

Segons les dades de Trànsit, està previst que a partir de les 15:00 hores d'aquesta tarda -quan s'iniciarà l'operació sortida-, i les 24:00 hores de diumenge -quan finalitzarà el retorn-, hagin circulat prop de 624.000 vehicles per tot Catalunya, dels quals 480.000 sortiran de Barcelona i la seva àrea d'influència, especialment en direcció a segones residències i zones de muntanya.

Al coincidir l'obertura de les pistes d'esquí i de l'inici de les compres nadalenques -ja que els comerços poden obrir tant el festiu de la Constitució com el de la Immaculada Concepció-, Trànsit preveu que les vies d'accés a les estacions d'esquí i als complexos comercials, com la B-23, la C-33, la B-20 i la C-32, poden concentrar la majoria de retencions.
A més, les vies més conflictives en l'operació sortida seran, a Barcelona, la A-2, al Bruc; l'AP-7, a Mollet del Vallès i La Roca; la B-23, entre Barcelona i Sant Feliu de Llobregat; la C-16, entre Gironella i Puig-Reig -on hi ha un tram en obres-; i la C-58, entre Barcelona i Ripollet. En l'operació sortida s'esperen retencions en l'AP-7, a l'altura de Tarragona, i en la C-14, a Organyà (Alt Urgell).

De la seva banda, en l'operació tornada les principals complicacions estan previstes a Barcelona a la A-2, entre El Bruc i Jorba i a Pallejà; a l'AP-7, entre Sant Celoni i La Roca i a Vilafranca del Penedès; a la B-23, a Sant Joan Despí; a la C-16, entre Cercs i Puig-Reig; a la C-17, a Les Masies de Voltregà; i a la C-32, entre Viladecans i Sant Boi del Llobregat.

Altres vies conflictives en l'operació tornada seran, segons Trànsit, l'AP-7, a Tarragona, i la C-14, a Organyà (Alt Urgell).

Durant tot el pont, els Mossos d'Esquadra establiran un total de 280 punts de control de transport, 468 punts de control d'alcoholèmia i 330 punts de control de velocitat.

Aquesta operació amb motiu del pont de la Constitució serà la primera que coincidirà amb el període de prova de la limitació de la velocitat a 80 km. per hora en la primera corona de Barcelona, que va entrar en vigor el passat 1 de desembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tribunals

La noia que va perdre un ull per un projectil de foam recorre l’arxiu

barcelona

L’hospital implementa la micropigmentació de l’arèola i del mugró

palamós
societat

Mollet incorpora nova senyalització als passos de vianants per a infants amb TEA

Mollet del Vallès
societat

Nova aturada no programada de la central nuclear d’Ascó I

Ascó

Pepita Perich tanca una etapa liderant la Fundació Ramon Noguera

girona
Societat

L’aparició de restes romanes obliga a replantejar la construcció de 300 habitatges a Tarragona

Tarragona

El Banc dels Aliments atén un 3,3% menys de persones vulnerables

GIRONA

Beques a la Garrotxa per impulsar la formació dels joves

olot

El Clínic presenta un dispositiu sense fils per prevenir la mort sobtada

Barcelona