Societat

SUÏSSA

Toblerone ja no podrà utilitzar la muntanya Cervino al logotip

La producció de la popular xocolatina es trasllada a Eslovàquia i les lleis suïsses no permeten mostrar icones del país en productes que no s’hagin elaborat a Suïssa

La popular marca de xocolates Toblerone, que es va començar a comercialitzar fa 115 anys a Suïssa, no podrà utilitzar més la muntanya Cervino com a logotip dels seus envasos després que recentment hagi decidit traslladar la seva producció a Eslovàquia. I és que les normatives suïsses impedeixen mostrar en productes comercials determinades icones com la bandera nacional o el Cervino (també conegut com a Matterhorn) si no estan fabricats al país.

La firma, creada el 1908 pel xocolater suís, Theodor Tobler, i propietat de la multinacional nord-americana Mondelez des del 2012, ha avançat aquest canvi al diari ‘Aargauer Zeitung’ i també ha indicat que el lema ‘fabricat a Suïssa’, que acompanyava els envasos, se substituirà per la frase ‘establert a Suïssa’, també per imperatiu legal.

Segons les lleis suïsses, perquè un producte pugui presentar-se com a fet al país ha de tenir un 80% de les matèries primeres provinents del territori, percentatge que augmenta al 100% en el cas de la llet i els seus derivats.

Amb la seva característica forma triangular, també molt semblant al Cervino, aquesta xocolatina amb ametlla i mel és present a totes les botigues turístiques suïsses, incloses les properes a la icònica muntanya alpina, un dels llocs més visitats del país, amb una alçada de 4.478 metres.

La decisió del trasllat de la producció de Toblerone a una planta de la capital eslovaca, Bratislava, va ser anunciada el juny passat després de més d’un segle de fabricació de la xocolatina a Berna.

Toblerone combina el cognom del fundador de la marca amb la paraula italiana torrone, un dolç de mel i ametlles amb un origen lèxic similar al dels torrons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot