Societat

barcelona

El pla d’usos de l’Eixample finalment s’aprovarà

El PSC anuncia que hi votarà a favor després de l’esmena d’ERC que afegeix la revisió de la seva aplicació a Sant Antoni quan faci un any

El pla d’usos de l’Eixample de Barcelona que perillava per l’oposició del soci de govern socialista finalment s’aprovarà per dues esmenes introduïdes per ERC i Junts. Els republicans han afegit al pla la revisió de l’aplicació del mateix al barri de Sant Antoni quan faci un any de la seva aprovació mentre que la de Junts incorpora un pla de treball amb les entitats per fer el seguiment de l’aplicació del nou model.

La reacció del PSC ha estat anunciar el seu canvi de posició i el seu suport final al pla. Ho ha anunciat la tercera tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament, la socialista Laia Bonet: “Sempre hem dit que l’Eixample necessita un nou Pla d’Usos. Per responsabilitat, demà hi votarem a favor”. El pla podrà tirar endavant perquè JxCat anuncia la seva abstenció si s’accepta la seva esmena i Barcelona en Comú ja ha avançat que donarà llum verda a les esmenes.

Segons recull ACN, Bonet assegura que “amb aquest acord ens donem un any per assolir nous consensos per a tot l’Eixample. Estarem atents als seus efectes: aquestes polítiques necessiten ser analitzades i revisades per assegurar que assoleixen objectius”.

El pla va ser retirat del ple fa poques setmanes per part de l’equip de Colau perquè el seu soci de govern, el PSC, s’oposava a aprovar-lo. Amb l’esmena introduïda pels republicans, la proposta tindrà demà el suport dels socialistes i l’abstenció de Junts.

“Entre el pla d’usos que es va aprovar inicialment, que no era el nostre, i el que es pugi aprovar demà hi ha hagut un gran recorregut i grans canvis”, ha afirmat en declaracions a Betevé el portaveu de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, per justificar el canvi de postura del seu partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES