Societat

Collboni assegura que un alcalde independentista no genera confiança

L’alcaldable socialista considera que Barcelona “ha perdut moltes oportunitats” per la “falta de lideratge”

Assegura que impulsarà una estratègia perquè tornin les empreses que han marxat de Catalunya arran de l’1-O

El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha considerat aquest dijous que un alcalde independentista, o amb el suport de formacions independentistes, no generarà la confiança que la ciutat necessita entre el sector empresarial per recuperar-se com a motor econòmic.

Collboni ha inaugurat aquest dijous el cicle de diàlegs 22@Futur amb els candidats a l’alcaldia de Barcelona, amb una xerrada amb l’advocat Miquel Roca.

En la seva intervenció, el candidat socialista ha lamentat que, en els últims anys, Barcelona “ha perdut moltes oportunitats, en part, per la falta de determinació i de lideratge” del consistori, i s’ha compromès a revertir-ho.

Sobre aquesta qüestió ha tornat a assegurar que, si aconsegueix ser alcalde, promourà una estratègia perquè tornin les empreses que van marxar de Catalunya durant els anys de més tensió del procés independentista.

“El futur alcalde ha de transmetre confiança jurídica als operadors, i garantir una bona relació amb el govern d’Espanya, mani qui mani, i amb la resta d’institucions europees i internacionals”, ha remarcat Collboni.

En aquest sentit, i en parlar sobre les condicions perquè Barcelona torni a ser el motor econòmic d’Espanya, l’alcaldable socialista ha posat l’accent en la necessitat de recuperar la bona sintonia amb el sector econòmic i ha afirmat que amb “un alcalde que pertany o té el suport d’un partit independentista, aquesta confiança no es generarà”.

Preguntat per les polítiques impulsades en els últims anys que s’haurien de corregir, Collboni ha evitat esmentar-les, però ha reconegut que hi ha hagut projectes “molt ben intencionats i orientats”, però que no han aconseguit els seus objectius i que hauran de revisar-se i corregir-se.

“Venim d’una etapa en la qual l’autoestima de la ciutat i del conjunt del país no passa pels seus millors moments, per molts motius que ha viscut la ciutat”, ha admès el socialista, que ha insistit en la necessitat de generar també “il·lusió”.”Hem de superar i passar pàgina i fer una nova etapa per una nova forma de veure’ns en el mirall”, ha plantejat. Segons ha explicat, s’imagina “alliberant les energies” que té la ciutat per a desenvolupar o acollir iniciatives culturals o esportives, per exemple.

Per la seva banda, Roca, que ha elogiat la “coherència” i “coratge” de Collboni, ha considerat que la ciutat “té una necessitat objectiva de canvi”: “No ens acaba d’agradar Barcelona tal com està”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona