Societat

S’inicia les obres de reforma de la sala de plens municipal de Banyoles

Permetran ampliar la sala per situar-hi 21 regidors a partir del proper mandat

L’Ajuntament de Banyoles ha iniciat aquest matí les obres de reforma de la sala de plens de l’edifici consistorial. Els treballs, pressupostats en uns 155 mil euros i amb un termini d’execució de deu setmanes, permetran ampliar la sala per situar-hi 21 regidors a partir del proper mandat.

Els treballs s’han iniciat aquest matí després que ahir al vespre se celebrés el darrer ple municipal abans de l’inici de les obres. Treballadors de la Brigada Municipal han retirat tot el mobiliari i els elements tècnics de la sala per tal que puguin començar les obres que permetran reformar la sala de plens, situada a la planta baixa de l’edifici de l’ajuntament. El principal

objectiu és adaptar les instal·lacions a la nova distribució de la sala que, a partir del proper mandat, haurà d’acollir els 21 regidors que conformaran el ple municipal, després que Banyoles hagi superat els 20.000 habitants. Actualment, el ple de l’Ajuntament de Banyoles està format per 17 regidors.

Amb la reforma, també es renovaran els acabats de la sala, tant els paviments com els aplacats verticals dels paraments i el fals sostre, així com el mobiliari. A més, per millorar la ventilació i la il·luminació natural, s’obriran tres noves finestres a la banda esquerra de la sala de plens.

A l’exterior de l’edifici, al lateral de l’ajuntament, s’habilitarà un espai amb un banc i un aparcament per a bicicletes.

L’alcalde Miquel Noguer ha destacat que “a banda de la necessària ampliació de la sala de plens perquè a partir del proper mandat hi haurà quatre regidors més, també calia la reforma perquè havia quedat obsoleta i és un dels espais nobles de l’edifici que, a més dels plens, acull diversos actes institucionals i de ciutat, a més d’exposicions temporals”.

Les obres estan pressupostades en 154.580,82 euros i està previst que s’executin en un termini de deu setmanes. Mentre durin els treballs, els plens de l’Ajuntament de Banyoles es faran provisionalment a la sala de plens del Consell Comarcal del Pla de l’Estany. També s’ha traslladat provisionalment davant l’edifici consistorial, al Passeig de la Indústria, l’aparcament per a bicicletes situat al lateral de l’ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona