Societat

societat

Els advocats es contradiuen sobre les imatges del cas Gordillo

El periodista declara al jutjat pel primer dels dos casos d’agressió sexual de què està acusat

Els advocats del cas d’una presumpta agressió sexual del periodista Saül Gordillo a una treballadora del diari que dirigia quan eren de festa a la sala Apolo s’han contradit avui sobre si les imatges dels fets acusen o exculpen l’acusat. Gordillo ha comparegut avui als jutjats de Barcelona en la primera de les dues denúncies que per agressió sexual s’han interposat contra ell. Els dos casos haurien passat la mateixa nit, la segona dins del vehicle de l’acusat i la víctima afectada, presumptament, per una submissió química que li hauria restat capacitat de coneixement i reacció davant l’agressió que ha denunciat haver patit.

En primer lloc, l’advocat Carles Monguilod, defensor de qui va ser director de l’ACN, Catalunya Ràdio i el Principal, ha assegurat que les imatges de les càmeres de seguretat de la discoteca Apolo de Barcelona deixen “clar” que el seu client no va fer res il·legal amb la periodista que el va denunciar per tocaments no consentits.

Gordillo hauria admès tocaments a una companya de feina dins de la sala, però totalment consentits. La denunciant, per la seva banda, ha ratificat la seva versió inicial dels fets, afirmant que ella no va consentir els tocaments que li va fer el seu cap durant la festa posterior al sopar de Nadal de l’empresa l’1 de desembre.

Per la seva part, l’advocada de la víctima, Noemí Martí, ha assegurat que les imatges “avalen els fets denunciats” i deixen clar que “no hi va haver consentiment”. A més, ha dit que Gordillo ha dit al jutjat que la culpa que ell estigui investigat és del Codi Penal, perquè sanciona fets com els ocorreguts a la sala Apolo.

La lletrada també ha lamentat que Gordillo “hagi tingut la gosadia de voler-se presentar com a víctima” d’una suposada confabulació contra ell, sense concretar qui hauria orquestrat aquest complot.

Monguilod insisteix que la versió de la denunciant “no s’ajusta a la veritat, segons les imatges privilegiades” que consten a la causa. “Ha ratificat uns fets que no són veritat, les imatges s’ajusten al que va passar, però la denunciant ha anat rectificant la seva versió”, ha assegurat.

En aquest sentit, Monguilod ha explicat que aquestes imatges, d’uns 10 minuts de durada, mostren la interacció de Gordillo i la denunciant amb aparent normalitat durant i després dels fets. Segons ell, la jove ha dit que no recordava gaire res dels minuts posteriors als fets perquè estava en estat de xoc.

El lletrat ha dit que, en la seva llarga declaració, Gordillo ha explicat que el que es veu a les imatges s’ajusta a la realitat: “una escena lúdica, divertida, amb adults interactuant, una situació absolutament aliena al Codi Penal, sense cap tocament sexual no consentit, sinó que les imatges demostren que va ser consentit”.

Segons Monguilod, la bona qualitat de les imatges és una “sort”, perquè podria evitar un “gravíssim error judicial”. El lletrat també ha criticat la “tortura” patida pel seu client a causa del “linxament mediàtic”.

Monguilod també ha criticat els tuits de la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i de la ministra d’Igualtat, Irene Montero, que, segons ell, van “criminalitzar conductes no delictives i van anorrear la presumpció d’innocència”.

Al seu torn, la defensa lletrada de la denunciant ha afirmat que Gordillo hauria admès al jutjat que els fets denunciats no serien delicte abans de la llei del ’només sí és sí’, i que ha admès que va fer tocaments a la suposada víctima, però haurien estat consentits.

L’acusació particular vol citar a declarar testimonis dels fets, mentre que la defensa vol alguna diligència com una prova pericial psicològica perquè analitzi a través de les imatges de vídeo si la noia semblava en estat de xoc o de pànic i amb amnèsia els 10 minuts posteriors als fets. Posteriorment, la defensa vol demanar l’arxivament del cas. La denunciant, mentrestant, serà examinada per psicòlegs forenses.

Per la seva banda, Gordillo no ha volgut respondre les preguntes de la premsa però sí que ha dit que sortia “alleugerit i satisfet” de la seva declaració. El periodista ha criticat que ha patit un “judici paral·lel duríssim i inacceptable en un estat de dret”, i que no s’ha respectat la seva presumpció d’innocència. En aquest sentit, ha lamentat alguns comentaris contra ell després dels fets per part de persones “rellevants”. A més, ha dit que confia que amb el temps la justícia li donarà la raó perquè les imatges de les càmeres de seguretat són “contundents i explícites”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona