Societat

La Intersindical i el Sindicat d’Estudiants se sumen a la vaga el 25 i 26 de gener

El sindicat fa una crida a recuperar la unitat sindical i acusa Educació de “voluntat dilatòria” en la negociació

Els estudiants ho fan en defensa de l’educació i la sanitat

La Intersindical i el Sindicat d’Estudiants també han convocat vaga el 25 i 26 de gener i se sumen a la protesta ja convocada en l’àmbit educatiu i sanitari.

La Intersindical ha justificat la decisió atesa la “manca de compromís i de resolució” del Departament d’Educació a l’hora d’arribar a un acord amb les forces sindicals. Entre d’altres, critiquen que no van rebre una proposta en ferm de la conselleria fins al 14 de desembre, una proposta que consideren insuficient i lluny de l’acord. Critiquen també que la propera reunió està fixada per al 19 de gener, en el que veuen una mostra de la “voluntat dilatòria” que allunya cada cop més l’acord a curt termini.

El sindicat ha fet referència també a la situació del català a les aules i ha recordat que ha posat reiteradament sobre la taula la necessitat d’abordar urgentment aquest tema. En aquest sentit, han lamentat que no han rebut resposta d’Educació al balanç sobre les mancances en la implementació de la immersió lingüística i diverses propostes sobre la vehicularitat del català que els van fer arribar al desembre.

Davant d’això, la Intersindical ha fet una crida al col·lectiu docent perquè se sumi a l’aturada i ha convidat la resta de forces sindicals a confluir en les diferents convocatòries de vaga i reprendre la unitat sindical.

Els estudiants

El Sindicat d’Estudiants ha convocat vaga a finals de gener en defensa de l’educació i la sanitat pública. D’aquesta manera, se suma a la convocatòria feta per altres sindicats dels àmbits sanitari i educatiu. En un comunicat, el Sindicat d’Estudiants ha considerat que la situació de l’educació pública catalana és “insuportable” i apunten a alguns problemes com aules massificades sense calefacció, manca de professors i places d’FP i costejar certes despeses a la universitat. Acusa el govern de mantenir els serveis públics en unes condicions “deplorables” i nega que no hi hagi recursos. El sindicat es fa seves també les reclamacions del sindicats sanitaris: “la seva lluita contra la precarietat i els baixos salaris és també la nostra”.

Els estudiants exigeixen una educació pública 100% gratuïta, de qualitat i en català des d’infantil fins a la universitat; així com una inversió del 7% del PIB. Volen també un augment “dràstic” de les plantilles de professorat per reduir les ràtios a 15 alumnes per aula, més places públiques d’FP, més psicòlegs i psiquiatres a l’atenció primària i els hospitals però també als centre educatius. Per últim, reclamen llocs de treball dignes i la nacionalització de la sanitat privada i la indústria farmacèutica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona