Societat

Un veí de la Casa Orsola demana una mediació per poder quedar-se a l’edifici

Es tracta del primer que va a judici

Activistes denuncien que el fons que va comprar la finca vol “expulsar” els llogaters i que aquest “no és un cas aïllat”

El primer veí de la Casa Orsola de Barcelona que va a judici per finalització del contracte ha demanat un procés de mediació per poder-se quedar a viure en aquesta finca de l’Esquerra de l’Eixample. Un fons d’inversió va comprar el 2021 aquest edifici modernista i va notificar els llogaters que no els renovaria el contracte. Unes desenes de veïns i activistes s’han concentrat aquest dilluns a la Ciutat de la Justícia per donar suport a aquest veí, que porta 20 anys vivint a la Casa Orsola i a qui l’abril passat se li va acabar el contracte, i per reclamar una “negociació col·lectiva” amb la propietat. Els concentrats han alertat que el fons d’inversió vol “expulsar” els veïns per “especular” i que aquest “no és un cas aïllat” a la ciutat.

Poc abans d’entrar a la Ciutat de la Justícia per al judici, Josep Torrent ha destacat que els veïns de la Casa Orsola volen “fer visible” que “no és normal” que un fons d’inversió “pugui comprar tota una finca, decidir fer fora els veïns, buidar-la i especular”. “Aquest no és un cas aïllat, sinó que es repeteix a tota la ciutat”, ha advertit aquest veí, el primer que arriba a judici després que la propietat el demandés per extinció de contracte.

A dins de la sala, l’equip jurídic ha demanat un procés de mediació i ha defensat que aquest és un conflicte que va més enllà d’una extinció de contracte i que el que s’està posant en qüestió és el dret a l’habitatge, han indicat a la sortida. El judici s’ha hagut de celebrar en una sala multiús, ja que a la de vistes on estava programat hi havia problemes tècnics i els periodistes no hi han pogut accedir.

A les portes de la Ciutat de la Justícia, prop d’una cinquantena de veïns i activistes s’havien concentrat seguint la convocatòria del Sindicat de Llogateres i la Xarxa d’Habitatge de l’Esquerra de l’Eixample. Amb el lema “Casa Orsola resisteix”, han denunciat que el fons que va comprar l’immoble, Lioness Inversiones, vol “expulsar els veïns” per “fer lloguers de temporada a preus de luxe”. També demanen una taula de negociació amb la propietat, que s’hi nega, assenyalen el sindicat i la xarxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Fallada d’internet generalitzada a tot el Ripollès

RIPOLL
religió

Barcelona recorda que fa 1700 anys va configurar-se la fe de l’Església

Barcelona
UNIVERSITAT

Prop de 400 persones fan les proves de més grans de 25 i 45 anys a la UdG

GIRONA

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba el dia 30

QUERALBS
enogastronomia

La DO Cava permetrà comprar raïm de vinyes dins de la seva DO encara que no estiguin registrades

vilafranca del penedès

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA