Societat

La PAH recorda que les mesures prorrogades no han evitat el desnonament “de més de 70.000 famílies”

L’entitat lamenta una nova “oportunitat perduda” per protegir els més vulnerables

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha recordat que les mesures anticrisi en matèria d’habitatge prorrogades aquest dimarts pel Consell de Ministres espanyol no han evitat el desnonament “de més de 70.000 famílies” des del 2021. Una de les mesures prorrogades per l’executiu de PSOE i Podem és, precisament, una moratòria antidesnonaments que “tot i estar en vigor, no ha aconseguit aturar” les execucions de desallotjament. Segons els números de la PAH, l’any passat n’hi va haver 41.359, mentre que en els 9 primers mesos del 2022 n’hi ha hagut 29.285. Alhora, l’entitat lamenta que el govern no hagi accedit a congelar les renovacions d’hipoteca variable tal com li demanava, tot i que l’euribor “amenaça amb arribar al 4% pel gener”.

El col·lectiu també retreu a l’executiu estatal que no hagi “accedit” a “ampliar els supòsits coberts per l’escut social actual”, tot i que a principis de desembre, recorda, la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, es va “comprometre” a estudiar la seva proposta.

“El govern ha optat per seguir amb el pedaç actual i prefereix prendre mesures amb la complicitat de la banca”, com ara la “reedició del codi de bones pràctiques del PP”, lamenta la PAH.

Pel que fa als lloguers, l’entitat considera “un petit cop d’aire” les pròrrogues obligatòries dels contractes que vencen des d’ara i fins al juny i la limitació al 2% de les revisions, però veu la mesura “insuficient” perquè, un cop passada la pròrroga de 6 mesos, “les famílies segueixen en risc d’haver de suportar pujades desproporcionades de la renda”.

Per tot plegat la PAH lamenta “una altra oportunitat perduda” pel govern per impulsar mesures “efectives” de protecció a les famílies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
BANYOLES

Nova reunió de la comunitat educativa per l’escola Camins

banyoles
enoturisme i gastronomia

Carme Ruscalleda, premi ‘Premi Bite honory award’ per la difusió de la cultura culinària

Barcelona

Som Sostre demana un nou model per atendre els sense llar

girona
urbanisme

La Rambla encara la fase de reforma més complexa pel que fa a mobilitat

Barcelona
turisme

30.000 persones a les jornades de portes obertes del Port de Barcelona

Barcelona
estats units

Augmenten a 15 els morts per tempestes i tornados als EUA

barcelona
societat

El TS estima un recurs de l’Ajuntament de Barcelona contra l’anul·lació de la taxa d’escombraries del 2020

Barcelona
tribunals

El judici per la violació d’Igualada se celebrarà del 17 al 21 de juny

Igualada
sequera

Els embassaments de Ter-Llobregat doblen reserves i superen el 30%

barcelona