Societat

La PAH entra una instància a l’Ajuntament de Girona per a una reunió “urgent”

Les famílies del bloc de Sant Narcís es van concentrar ahir al davant del seu bloc i insisteixen que ha de ser l’alcaldessa qui assumeixi responsabilitats

Les famílies del bloc de Sant Narcís reclamen una reunió “urgent” amb l’Ajuntament de Girona. Després que la Sareb anunciés que atura temporalment el desnonament previst per aquest dimarts dia 14 de desembre a primera hora del matí, les famílies afectades es van concentrar ahir al matí al davant de l’edifici per explicar com se senten, què ha passat per poder arribar fins aquí i quins passos seguiran a partir d’ara.

D’aquesta manera, la portaveu de PAH-Girona-Salt, Marta Afuera, va explicar que, tot i que les 35 persones (set de les quals menors) que hi viuen se senten alleujades, també estan preocupades perquè la situació es resolgui com més aviat millor. De moment, el primer pas que han dut a terme ha estat enviar una instància de petició a l’Ajuntament de Girona perquè es realitzi una reunió de seguida que es pugui amb representants de les famílies afectades.

En aquesta línia, Afuera va remarcar que “ha de ser l’alcaldessa, Marta Madrenas, qui assumeixi responsabilitats en el que està passant” i que el que es necessita és una “decisió política” per afrontar el greu problema respecte a l’habitatge que afecta Girona.

Per altra banda, la portaveu també va precisar: “Som crítics amb el comportament polític de l’Ajuntament de Girona, no amb el comportament dels treballadors del Servei Social i d’Habitatge. Els treballadors no tenen ni les eines ni els pressupostos adequats ni tampoc el personal amb la formació adequada per desbloquejar la situació actual de manca de dret a l’habitatge. Són els responsables polítics els que realment han de donar les directrius perquè es puguin prendre decisions.”

Finalment, la portaveu de la PAH va emfatitzar que les famílies del bloc del barri de Sant Narcís fa mesos que busquen alternatives, però no els fan contractes de lloguer i estan sent víctimes d’una situació d’exclusió residencial, ja que les clàusules exigeixen unes condicions que no estan al seu abast. “Nosaltres reclamem que l’alcaldessa agafi el lideratge de la negociació amb la Sareb. Si ella no ho fa, hauran de ser les mateixes famílies i el moviment social els que ho facin i s’hi impliquin directament”, va concloure Afuera. Tot i això, de moment encara no han rebut resposta del consistori.

LA XIFRA

35
persones,
set d’elles menors, són les que viuen al bloc del barri de Sant Narcís propietat de la Sareb.

LA DATA

14.12.22
és la data
en què les famílies van enviar una instància al consistori per dur a terme una reunió urgent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat