Societat

Nova campanya de ‘Joguina segura’ a Girona

La Policia Municipal controlarà la seguretat de les joguines que es venen a les botigues

La Policia Municipal de Girona ha engegat una nova edició de la campanya Joguina segura, que va començar a fer el 2014. Durant la campanya els agents inspeccionaran una quinzena de botigues, la meitat de les que té la ciutat, per comprovar que els joguets que venen compleixen la normativa d’etiquetatge i seguretat i que no poden suposar un risc per als infants. “Volem que les joguines que els Reis portin als infants de la ciutat siguin segures”, va assegurar el regidor de Seguretat de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso.

Oriol Serra, caporal del grup d’investigació, va explicar que cada any han detectat menys infraccions. El 2014, la Policia Municipal va inspeccionar nou comerços i va comissar 2.686 joguines que no complien la normativa. Des de llavors, les infraccions s’han reduït. Només un any després, es van intervenir 926 joguines en una vintena d’inspeccions. “Entenem que la campanya està tenint efectivitat perquè cada any en trobem menys”, va dir Serra. L’any 2020 hi va haver un pic de 460 joguines retirades en deu inspeccions, però l’any passat només se’n van immobilitzar vint en quinze comerços. “Ja no trobem joguines que tinguin peces petites o materials que puguin suposar un risc per als infants, però sí que trobem incompliments en l’etiquetatge que acredita que han superat els controls exigits en l’àmbit europeu”, hi va afegir Serra.

La policia va començar ahir mateix la ruta amb una inspecció a la botiga Somni, on van demanar la documentació del negoci i van resseguir els passadissos fins a comprovar que tot estava en ordre. Juani Lanza, encarregada de l’establiment, va dir que els botiguers són els primers interessats a garantir que la mainada pugui “jugar amb seguretat” i que la policia sancioni els comerços que no compleixen la normativa. Quan es detecta una joguina que no compleix la normativa, s’immobilitza a la botiga i donen un termini perquè els seus responsables en puguin garantir la traçabilitat i la seguretat abans de retirar-la. Al gener, els agents fan una segona inspecció i, si no s’han esmenat les infraccions detectades, retiren definitivament les joguines de la circulació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona