Societat

El hòlding empresarial gironí Briolf Group compra el fabricant d’aerosols Areco Itàlia

Amb aquesta incorporació, el conglomerat preveu incrementar un 20% la facturació tancar l’any amb 220 milions

El hòlding empresarial de química i pintura Briolf Group ha comprat el fabricant d’aerosols Areco Itàlia. Amb l’adquisició de la companyia, aquest conglomerat nascut a les comarques gironines a mitjans del 2019 situa la seva divisió de pintura en aerosol entre els tres primers fabricants europeus. A més, l’operació li permetrà sumar 31 milions d’euros a la facturació global d’aquest 2022. Segons diu la direcció de Briolf en un comunicat, l’adquisició de la italiana els fa “més sòlids a llarg termini” i els protegeix de “les dificultats que els diferents cicles econòmics poden generar”. Amb seu a Riudellots de la Selva, Briolf Group agrupa set empreses amb presència a 120 països. Aquest any preveu créixer un 20% i facturar 220 milions.

El conglomerat Briolf Group, especialitzat en química i pintura, va néixer a mitjans del 2019. L’artífex de la corporació va ser la gironina Roberlo, situada a Riudellots de la Selva (precisament, on té la seu el hòlding). Inicialment el formaven quatre companyies catalanes i una d’anglesa, però aquest 2022 el grup empresarial ha crescut amb l’adquisició de dues firmes italianes.

Al febrer, Briolf Group va comprar Impacar SRL (especialitzada en massilles i adhesius). I ara, segons ha anunciat en un comunicat, el grup acaba de tancar l’adquisició del 100% de l’empresa Areco Italia SPA. Situada a la regió de la Llombardia, l’empresa està especialitzada a fabricar pintures en aerosol per a nombrosos sectors (com la decoració, el bricolatge o la indústria). Compta amb més de 50 anys d’història.

L’operació permet que la divisió de pintura en aerosol del grup passi a situar-se entre els tres primers fabricants europeus. A més, l’adquisició també farà que Briolf Group sumi més de 31 milions a la facturació global del hòlding d’aquest 2022 (atenent les previsions de tancament que té la firma italiana).

Segons subratlla Briolf, la compra de les dues empreses italianes s’acompanya d’un pla d’expansió i creixement del conglomerat, que té per objectiu “doblar la xifra de negoci en els propers anys”. La direcció del grup explica que l’adquisició d’Areco Italia SPA permet “donar un salt qualitatiu i quantitatiu” al projecte, perquè “aporta una xifra de negoci molt rellevant” en un sector que consideren “clau”.

“Més sòlids a llarg termini”

A més, Briolf Group explica que incrementar presència -tant en països com en nous sectors- els permet ser “més sòlids a llarg termini” i els protegeix “de les dificultats que els diferents cicles econòmics poden generar”. “En un moment complex, aquest model ens permet seguir creixent a l’exterior i, al mateix temps, continuar reforçant i generant valor a totes les empreses que tenim al nostre país”, afegeix el hòlding.

Un cop ja ha integrat Areco dins la seva estructura, Briolf Group preveu tancar l’exercici amb un creixement de més del 20% i arribar a facturar 220 milions. Aquestes xifres se sumen al creixement que el conglomerat ja va assolir el 2021. L’any passat, Briolf Group va augmentar un 23% els seus ingressos i va superar els 152 milions de facturació.

El hòlding té presència a més de 120 països de nou sectors empresarials i agrupa fins a un miler de treballadors. A més de la gironina Roberlo, les altres empreses principals que formen part del conglomerat són les catalanes Montana Colors, Cromaresme, Dexia System i l’anglesa Chemfix. Ara, a aquestes cinc s’hi sumen també les dues italianes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona