Societat

Cau la venda de lots de Nadal d’entitats socials per l’augment de preus

Reivindiquen el valor social i la qualitat de les paneres i alerten que perdran llocs de treball de persones vulnerables

Preocupació entre les entitats socials que cada any venen lots de Nadal com a font d’ingressos i ocupació de persones vulnerables. Amb l’augment de preus i la fi de les restriccions de covid-19, aquest col·lectiu ha notat una baixada important d’encàrrecs. A les comarques gironines, la Fundació MAP de Ripoll ha notat la davallada de vendes.

Durant aquestes dates, els seus integrants s’afanyen a acabar el disseny de les caixes amb estrelles retallades i pintades a mà. Cada usuari aporta el seu talent i el treball en equip permet completar el procés. L’any 2020, amb la irrupció de la pandèmia, van fer rècord de venda de lots, un total de 2.000 lots. I el 2021 van baixar una mica. Enguany, la campanya ha baixat un 10%. Ho atribueixen a l’encariment dels productes -les paneres que fan també s’han apujat entre 15 i 20 euros - i que moltes empreses ho estan passant malament. D’altres, han demanat paneres més petites.

La panera que fan forma part dels anomenats Lots Créixer, una iniciativa iniciada el 2016 amb un grup cooperatiu amb 12 entitats socials més de tot Catalunya. Tots fan productes agroalimentaris, “elaborats amb molta cura i producte de proximitat”, explica Laura Caballero del departament de Comunicació de la Fundació MAP. Les paneres són una bona forma de donar a conèixer el producte i sensibilitzar a la societat. “Són molt potents perquè darrere cada producte ocupem persones amb discapacitat o vulnerables”, assenyala. I aquest és el valor afegit del lot de Nadal: “Els clients són empreses que cuiden molt el compromís social, no és tant la quantitat dels productes que hi ha sinó la qualitat i això es valora molt”.

Fins a finals de novembre encara rebran encàrrecs i després, se centraran en l’empaquetat i l’enviament. Si no igualen els números de l’any passat, ja tenen coll avall que perdran capacitat d’ocupació. “Es podrien assumir moltes més coses si hi arribéssim”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS