Societat

Alerten que Palamós vol donar permís per fer un tercer edifici a la Pineda del Gori

SOS Costa Brava s’ha marcat com una prioritat a Palamós i a tot el litoral gironí preservar els retalls de boscos que segueixen lliures de ciment a la Costa Brava

Les entitats la Pineda d’en Gori i SOS Costa Brava seguiran en peu de guerra per evitar el que seria el cop de gràcia definitiu a una zona amb una meravellosa pineda mediterrània, que ja ha estat greument malmesa a causa de la construcció dels dos primers edificis a la mateixa zona. SOS Costa Brava s’ha marcat com una prioritat a Palamós i a tot el litoral gironí preservar els retalls de boscos que segueixen lliures de ciment a la Costa Brava , com és aquest cas.

Durant aquest temps el projecte de construcció del tercer edifici s’ha trobat amb l’informe desfavorable de Urbanisme, dels Bombers i de Paisatge i ha hagut d’adaptar el projecte als requeriments de diversos Departaments per poder atorgar la llicència.

Com si no n’hi hagués prou amb els dos edificis mal anomenats “Apartamentos Cala s’Alguer”, l’Ajuntament vol donar la llicència per a la construcció d’un tercer edifici, al costat dels anteriors, amb aparcaments i piscina inclosos, desfigurant més encara la bellesa d’aquest paisatge.

Aquest tercer edifici estaria encara més a prop de l’entorn de protecció del Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) de Cala S’Alguer i seria una clara agressió al paratge de Cala S’Alguer, i als boscos i pinedes del voltant, inclòs el BCIN del poblat ibèric situat a prop de la platja de Castell.

Segons els estudis de diferents ambientòlegs, tant aquest nou edifici com els dos anteriors no s’integren ni són harmònics amb l’entorn ja que són visibles des de la Fosca, el camí de ronda, el mar, i el mateix BCIN del poblat ibèric i per tant, són una clara agressió a aquest paratge tan emblemàtic.

Aquest despropòsit no respon a les necessitats de primer habitatge o d’habitatge d’interès social dels ciutadans de Palamós als que l’Ajuntament diu representar, sinó que respon als interessos de constructors i promotors que només tenen en compte els guanys que poden obtenir.

L’Ajuntament de Palamós té la possibilitat d’evitar la construcció d’aquest edifici, ja que encara no hi ha res construït, ni s’han fet els fonaments. La manera d’evitar-ho seria comprant aquest tros de pineda que mai havia de haver estat urbanitzable i que tant el poble de Palamós com la gent que estima aquest entorn, volen salvar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES