Societat

Les empreses exportadores de les comarques de Girona augmenten un 11% des d’abans de la pandèmia

Les exportacions amb origen a la vegueria de Girona es dirigeixen principalment als mercats de França, Alemanya, Itàlia, Portugal i els Estats Units

El nombre d’empreses exportadores a la vegueria de Girona ha crescut un 11% respecte el 2019, l’últim any abans de l’afectació per la pandèmia. Segons dades d’ACCIÓ, l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball, les comarques que conformen la vegueria de Girona compten amb 3.283 empreses que venen els seus productes i serveis a l’estranger.

Aquestes xifres s’han donat a conèixer durant la jornada celebrada aquest dijous a la seu de la delegació d’ACCIÓ a Girona en el marc de la Setmana de la Internacionalització, amb la presència d’una trentena d’empreses, i que ha comptat amb la participació dels directors de les Oficines Exteriors de Comerç i Inversions d’ACCIÓ a Berlín, Londres i Miami. A més, durant la sessió l’empresa d’alimentació Can Bech també ha exposat la seva experiència a mercats internacionals com el dels Estats Units o el Regne Unit.

Les empreses de Girona al món

Per la delegada territorial d’ACCIÓ a Girona, Glòria Viñals, “la capacitat de les empreses gironines per adaptar-se a les demandes dels mercats ha conduït a una ràpida recuperació de les exportacions”. En aquest sentit, afegeix, “la situació econòmica està capgirant la manera de fer negocis i està exigint a les empreses ser més sostenibles i digitals”.

L’impacte de la pandèmia no ha estat un obstacle per al creixement del nombre d’empreses internacionalitzades. En aquest sentit, les exportacions amb origen a Girona es dirigeixen principalment a mercats com el de França, Alemanya, Itàlia, Portugal i els Estats Units.

Pel que fa als sectors amb més presència internacional, lideren les exportacions el de l’alimentació, la maquinària i béns d’equipament, la química i plàstics, l’automoció i la transformació de metalls i altres materials.

La Setmana de la Internacionalització d’ACCIÓ és el principal acte que se celebra anualment a Catalunya per promoure la internacionalització del teixit empresarial català. Es tracta d’un acte fortament consolidat -aquest 2022 se celebra la 29a edició- i que enguany s’ha convertit també en el punt de trobada entre tots els agents público-privats del país que donen suport a l’empresa catalana en els seus processos d’expansió a l’estranger. L’objectiu és sumar esforços entre la Generalitat, mitjançant ACCIÓ, les associacions, cambres i entitats catalanes per enfortir el suport a l’empresa en els seus processos de sortida a l’exterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona