Societat

Joan Carreras llegirà una adaptació de les ‘Confessions’ d’Agustí d’Hipona a la Catedral de Girona

Temporada Alta i el Festival Clàssics coprodueixen una lectura basada en el clàssic escrit fa més de 1.600 anys

L’escriptor i teòleg Agustí d’Hipona va escriure fa més de 1.600 anys ‘Confessions’, un llibre de memòries i de pensament en el qual l’autor narra les seves vivències, reflexions i el retrobament amb la fe cristiana. Temporada Alta aproparà a l’espectador una adaptació del text, realitzada per Raül Garrigasat i llegida per l’actor Joan Carreras. Garrigasait, qui ha manifestat l’enorme qualitat literària de l’obra, ha destacat que el llibre va canviar “la manera d’entendre la condició humana”. ’Confessions de Sant Agustí’, que és una producció del Festival Clàssics i Temporada Alta, s’estrena aquest divendres a l’interior de la Catedral de Girona i es podrà veure de nou el diumenge 23 d’octubre.

Garrigasait ha manifestat que el llibre va canviar la manera d’entendre la condició humana i d’explicar-nos a nosaltres mateixos: “És el primer llibre de gran ambició literària que entén que la vida d’una persona no són simplement els fets externs com les guerres i batalles o les idees abstractes, sinó també la història dels conflictes interns, passionals i filosòfics”.

L’escriptor ha assenyalat que si actualment parlem de les nostres angoixes i conflictes interns és perquè van existir les ‘Confessions’ de Sant Agustí. Considera que a banda de l’experiència estètica del text, hi ha un reconeixement a Sant Agustí perquè fa setze segles va parlar de les passions humanes d’una manera molt familiar. Va inaugurar un món que és el nostre”, ha afegit.

L’encarregat d’adaptar el text ha apuntat que no ha fet una reescriptura de l’original, sinó que totes les frases que llegirà Carreras són de les ‘Confessions’. “Totes les paraules provenen de les ‘Confessions’, no és una obra nova sinó una adaptació i hem intentat que s’entengui tot el recorregut biogràfic, des de la infantesa fins a la conversió”.

També ha apuntat que, tot i la retallada del text original, han intentat que hi hagués “prou densitat filosòfica i reflexiva. No volíem que el text quedés despullat de pensament”. De fet, ha indicat Garrigasait, han intentat recollir els moments filosòfics en què Agustí d’Hipona es planteja noves preguntes nova com per exemple què és el mal i si aquest existeix o no.

Carreras

Joan Carreras ha descobert el pensador gràcies a aquest projecte. A l’actor li ha cridat l’atenció la manera com Sant Agustí arriba a Déu: “La seva manera d’arribar-hi és des de la curiositat i la saviesa i des d’un lloc molt conscient” i no, des d’una imposició. “Amb aquest Déu jo hi podria participar perquè és molt pur i no és un Déu imposat”.

Carreras ha defensat les lectures dramatitzades. ”És una manera d’expressar-nos com a intèrprets o dramaturgs”, ha recalcat.

De fet, Salvador Sunyer, director artístic del Temporada Alta, ha insistit en què el muntatge és una lectura i que qui hi vagi veurà “a Joan Carreras, un faristol i un llum”. Simplement es tracta d’escoltar enmig d’aquest imponent marc a la Catedral de Girona.

L’obra també es farà el 10 de novembre a Sant Felip Neri de Barcelona en el marc del Festival Clàssics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA
Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà
infraestructures

Posen en marxa els ascensors de l’estació de Mollet Sant Fost

MOLLET DEL VALLÈS
SALT

Els patinets han estat involucrats en una vintena d’accidents els últims sis mesos

SALT
GIRONA

L’Ajuntament instal·larà llums LED a l’entorn de les Hortes de Santa Eugènia

GIRONA
SALT

L’IDIBGI publica el joc virtual ‘Mite o Ciència’ de divulgació científica

SALT
societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona