Societat

grècia

Troben amb vida a 15 migrants del naufragi a l’illa grega de Lesbos

Prop d’un centenar de persones han estat rescatades en dos naufragis en aigües gregues des de la nit de dimecres

La Policia hel·lena ha trobat aquest dijous a 15 supervivents del naufragi ocorregut durant la matinada a l’est de l’illa grega de Lesbos i ha recuperat el cadàver d’un home, la qual cosa eleva la xifra de morts per aquest sinistre a 18, va dir a Efe un portaveu de la Guàrdia Costanera grega.

Les 15 persones –11 dones i 4 homes procedents de països africans– van ser localitzades per agents de la Policia a l’illa i aquestes han informat que havien sobreviscut al naufragi.

Segons el portaveu, un bus ha pogut recuperar el cadàver d’un home, la qual cosa eleva la xifra de morts almenys a 18 –entre ells 16 dones i un nen– i del total de persones que es trobaven a bord de l’embarcació almenys a 43, pel que sembla tots procedents de països africans. Les autoritats havien rescatat poc després del sinistre a altres deu dones.

En les operacions de cerca i salvament que continuen en la zona participen un vaixell de la Marina grega, bussos i una aeronau de Frontex, guardacostes i voluntaris.

A l’illa grega de Cítera també continua desplegat un equip de rescat, perquè un veler amb prop d’un centenar de migrants es va estavellar contra unes roques ahir a la nit.

Ara com ara els equips de salvament han pogut rescatar a vuitanta persones –18 menors, set dones i 55 homes– moltes de les quals havien pogut posar-se fora de perill pujant a les roques amb cordes llançades pels guardacostes.

El portaveu de la Guàrdia Costanera, Nikos Kokkalas, va assenyalar al diari grec “Kathimerini” que les possibilitats de trobar a algú amb vida en Cítera “són escasses”, ja que el sinistre es va produir en una petita badia rocosa i en la zona continuen bufant vents de fins a força vuit en l’escala de Beaufort, la qual cosa dificulta molt les operacions de salvament.

Encara que ara com ara no hi ha informació oficial sobre morts, l’alcalde de Cítera, Stratos Jarjalakis, va assegurar en declaracions a la cadena privada Skai que cinc persones “van morir enfront de mi”. A més, en un vídeo publicat per la televisió privada OPEN es pot veure cadàvers surant en la badia.

Segons els testimoniatges dels rescatats, les persones que anaven a bord del veler eren principalment de l’Iran, l’Iraq i l’Afganistan, va assenyalar Kokkalas en declaracions a la cadena pública de televisió ERT.

El ministre de Migració grec, Notis Mitarakis, ha demanat aquest matí a Turquia actuar “immediatament” per a evitar més sortides irregulars, especialment enmig de les difícils condicions climàtiques que regnen actualment.

En un missatge en el seu compte de Twitter, Mitarakis ha instat la Unió Europea a “actuar”. Segons el portaveu del govern grec, Yannis Ikonomu, totes dues embarcacions van partir des de les costes turques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona