Societat

Donen d’alta les darreres hospitalitzades per l’explosió a Girona

Es tracta d’una dona de 47 anys i d’una nena de 5

Els Mossos encara investiguen les possibles causes de l’accident

Les dues persones que seguien hospitalitzades arran de l’explosió que es va produir divendres passat a Girona durant un acte de divulgació científica, que va causar 18 ferits de diversa consideració, han estat donades d’alta aquest dilluns a l’hospital Josep Trueta de la capital gironina.

Segons han informat fonts del centre sanitari, al matí ha rebut l’alta la dona de 47 anys que va ser intervinguda i hospitalitzada a l’àrea de traumatologia, i a la tarda la nena de 5 anys que estava ingressada a pediatria.

Els fets van ocórrer divendres passat quan el conegut divulgador del món científic Dani Jiménez i el seu ajudant estaven fent un experiment amb nitrogen líquid i aigua calenta davant unes 300 persones, entre elles nombrosos nens, en el marc de la Nit de la Recerca, que organitzava la Universitat de Girona a la Casa de Cultura.

Cap a tres quarts de vuit del vespre, per causes que els Mossos d’Esquadra estan investigant, l’experiment, que hauria d’haver generat un núvol de vapor del qual havien de caure boles de colors, va acabar amb l’explosió d’un dels dos grans bidons metàl·lics empleats, el que contenia el nitrogen, segons sembla per un excés de pressió segons els experts.

Arran de l’explosió, diverses parts del bidó van sortir propulsades i van copejar diversos assistents, entre ells l’ajudant de Jiménez, de 31 anys, que va resultar ferit.

En total, va haver-hi 18 ferits de diversa consideració: 5 van ser ingressats al Trueta, 7 a l’Hospital Santa Caterina de Salt i 6 al Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) Güell de Girona. Els 13 ferits del Santa Caterina i del CUAP van ser donat d’alta el mateix dia.

A l’Hospital Trueta van ser ingressats una dona de 47 anys que va ser intervinguda, un home de 31 en estat menys greu, i tres menors, dos nens de 10 i 12 anys també menys greus i una nena de 5 anys, greu, que ha estat l’última a rebre l’alta aquesta tarda.

Els Mossos d’Esquadra, que van prendre declaració als organitzadors de la UdG i a Dani Jiménez com a responsable de l’experiment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona