Societat

Ryanair no descarta reobrir una base a Reus i reactivar la de Girona a l’hivern si hi ha incentius públics

La companyia vol negociar amb els governs i Aena un “pla estratègic” pels dos aeroports catalans després d’un bon estiu

Ryanair no descarta reobrir una base a Reus i reactivar la de Girona a l’hivern si hi ha incentius públics que els permeten ampliar la capacitat. “Volem continuar creixent a Catalunya, no només al Prat”, ha afirmat el conseller delegat de la companyia aèria irlandesa, Eddie Wilson, en una entrevista amb l’ACN. Wilson ha apostat per negociar amb els governs locals i amb Aena “un pla estratègic” pels aeroports de Reus i Girona després d’un estiu “molt bo”, encara que marcat per les vagues dels tripulants de cabina. D’altra banda, la companyia avisa que Barcelona es “pot penedir” de limitar el creixement de la demanda del Prat i de no ampliar la infraestructura.

El conseller delegat de Ryanair ha afirmat que “no hi ha cap raó” per la qual la companyia no hauria d’estar present durant tot l’any als aeroports de Reus i Girona, després que els resultats de l’estiu hagin estat “contundents”. Wilson ha assegurat “que no es descarta” recuperar la base de Reus, però ha insistit a demanar a Aena i als governs locals “incentius” per tal que puguin operar durant tot l’any i per poder implementar noves rutes als dos aeroports.

En aquesta línia, el directiu de l’operadora irlandesa ha instat les administracions locals a “representar millor” la ciutadania que els vota, part de la qual “té negocis” i confia en la companyia “perquè els porti visitants amb els quals puguin connectar”.

Pujada del preu de les tarifes

Wilson ha afirmat que no esperaven haver recuperat ja els nivells de facturació i moviment de prepandèmia i ha insistit a dir que l’estiu “ha estat excel·lent”. Això no obstant, el conseller delegat de la companyia ha admès que els costos energètics actuals han portat a una pujada de deu euros en les tarifes, fins als 50 euros de mitjana.

En aquest sentit, ha reconegut que preveuen un hivern “fràgil i amenaçant”, tot i que esperen que captar nous passatgers a conseqüència de l’increment en el preu dels bitllets d’altres operadores.

Wilson també ha atribuït l’increment de les tarifes “a la reducció del mercat”. Segons ha assegurat, l’oferta dels seients és més limitada actualment i això comporta una pujada en els preus.

Vagues de tripulants de cabina

Sobre la falta d’acord amb els sindicats USO i Sitcpla, que recentment han anunciat que estendran les convocatòries de vaga fins al gener del 2023, Wilson ha recordat que l’empresa ja ha arribat a un acord amb CCOO i que esperen poder tancar un conveni col·lectiu “pròximament”.

El conseller delegat de Ryanair ha assegurat que ha estat “impossible” arribar a un acord amb les seccions d’USO i Sitcpla en els últims quatre anys i que “molts treballadors” s’han cansat i han passat a formar part de CCOO perquè el conveni pactat “és adequat”. “En algun moment, has de deixar de cridar i començar a viure la vida”, ha expressat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà

Mig milió d’euros per netejar de pintades les persianes dels comerços

Barcelona