Societat

Surf de rem i caiac per a persones amb mobilitat reduïda a Palamós

L’empresa Paddlesurf La Fosca ha fet les adaptacions necessàries per fer les activitats accessibles a aquest col·lectiu

És una iniciativa pionera

L’empresa Paddlesurf La Fosca de Palamós és la primera de la Costa Brava que ofereix activitats de surf de rem a persones amb mobilitat reduïda, segons informa l’ACN. Aquesta iniciativa, que és pionera i de les poques que hi ha a tot l’Estat, consisteix a instal·lar un seient a la planxa de rem per garantir que les persones que van amb cadira de rodes puguin gaudir de la pràctica esportiva de manera adequada. Per tirar endavant el projecte, el responsable d’aquesta empresa, situada a la platja de la Fosca de Palamós, Marc Agell, ha construït una passera que uneix el passeig marítim amb la base nàutica. A més, també ha instal·lat una passera de fusta que arriba fins a l’aigua, on les persones que vulguin gaudir de l’experiència podran pujar sobre la taula sense problemes.

Paddlesurf La Fosca va néixer el 2014, quan Agell va decidir fundar una empresa dedicada a activitats nàutiques a Palamós amb la intenció que persones amb discapacitat funcional també poguessin participar en aquestes activitats, així com llogar un caiac o una planxa de rem durant un matí i fer una sortida. Fins ara el responsable s’havia trobat amb barreres arquitectòniques que impedien transformar aquestes activitats en propostes accessibles al 100%. De fet, no ha estat fins fa unes setmanes que Agell ha obtingut l’aval de l’Ajuntament de Palamós per tirar endavant aquesta iniciativa, que vol fer la platja accessible.

Des de principis de la temporada, el director de l’escola nàutica havia estat demanant celeritat al consistori per poder tirar endavant la construcció d’aquestes passeres.

Ara, després de pressionar els regidors i els tècnics municipals, ha aconseguit l’aval i ha pogut construir una passera que va des del passeig marítim de la Fosca fins a la base nàutica, on es lloga el material, i una passera de fusta que porta els usuaris fins al mar. L’objectiu que té aquesta escola nàutica és continuar trobant solucions per fer que altres disciplines esportives vinculades amb el mar també siguin accessibles.

Un esport accessible per a tothom

A partir d’ara, els usuaris amb mobilitat reduïda que vulguin fer surf de rem podran llogar una taula a la platja de la Fosca de Palamós, on podran decidir si fer caiac adaptat o surf de rem adaptat, una modalitat que a Catalunya només ofereix aquest establiment i un altre que es troba al Maresme. Per garantir l’accessibilitat, el responsable de l’empresa La Fosca ha instal·lat una cadira sobre d’una planxa. Aquest mecanisme garanteix als usuaris que puguin seure i remar amb la planxa mar endins de manera adequada.

Per altra banda, les persones que decideixin fer surf de rem podran dur a terme un curs d’iniciació o, si ja saben com anar-hi, fer una excursió amb la família. De moment, aquest dimarts al matí una vintena de persones de l’associació Pots ja han fet una sortida per la costa de Palamós amb el material adaptat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona
societat

El 63% dels docents asseguren haver patit una agressió física o verbal per part d’alumnes, segons USTEC

BARCELONA

El #wasteinprogress 2024 tanca amb un nou rècord de visitants

GIRONA

El cartell del ’Temps de Flors’ és un mosaic floral de formes geomètriques

GIRONA

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres

Dotze serveis municipals ja han fet el trasllat temporal a la FACT

TERRASSA