Societat

Paddle surf per a persones amb mobilitat reduïda

Una empresa de Palamós és la primera de la Costa Brava en oferir aquest servei

El responsable del negoci construeix una passarel·la des del passeig de la Fosca fins a l’aigua

L’empresa Paddlesurf La Fosca és la primera de la Costa Brava en oferir aquesta pràctica esportiva a persones amb mobilitat reduïda i està a la platja de la Fosca de Palamós. Es tracta d’una iniciativa pionera i de les poques que hi ha en tot l’Estat que instal·la un seient a la taula de paddle surf per garantir que les persones que van amb cadira de rodes poden gaudir d’aquesta pràctica esportiva. Per tirar endavant aquesta iniciativa, el responsable de l’empresa, Marc Agell, ha construït una passarel·la que uneix el passeig marítim amb la base nàutica i posteriorment una passera de fusta que arriba fins a l’aigua on les persones podran pujar sobre la taula.

Agell ha assegurat que no ha estat fins fa unes setmanes que ha obtingut l’aval de l’Ajuntament de Palamós per tirar endavant aquest projecte arquitectònic, que consistia en fer la platja accessible. De fet, lamenta que les administracions no hagin ajudat en la construcció d’aquests accessos per garantir que tots els banyistes puguin accedir a la Fosca tinguin o no diversitat funcional.

A partir d’ara, els usuaris que vulguin tan sols hauran d’anar fins a la parada de paddle surf i demanar llogar una taula “igual que faria una persona sense cap tipus de discapacitat”. Aquests usuaris podran decidir si fer caiac adaptat o paddle surf adaptat, una modalitat que a Catalunya només ofereix aquest establiment de la Fosca i un altre que hi ha al Maresme.

Per garantir l’accessibilitat, Marc Agell ha instal·lat una cadira sobre d’una planxa. Això garanteix als usuaris que puguin seure i remar amb la planxa mar endins. Si els usuaris decideixen fer paddle surf podran fer un curs d’iniciació o si ja saben com anar-hi, fer una excursió amb la família.

De moment, aquest dimarts al matí ja hi havia un grup d’una vintena de persones de l’Associació Pots -que organitza activitats per la inclusió- ha fet una sortida per la costa de Palamós amb el material adaptat. Ara, l’objectiu que té l’escola nàutica de la Fosca és seguir trobant solucions per fer que altres disciplines esportives vinculades amb el mar també siguin accessibles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA