Societat

L’Ajuntament de Girona ofereix al jovent un curs per aprendre a anar en monopatí

Les lliçons de ‘skateboarding’ per a infants i joves de 8 a 17 anys seran al parc Jordi Vilamitjana

L’oferta municipal per fer activitat física és de 2.148 places

L’Ajuntament de Girona oferirà al jovent un curs per aprendre a anar en monopatí en el marc de les activitats fisicoesportives i aquàtiques del curs 2022-2023. L’activitat, cada dijous de les 17.30 h a les 19 h, va adreçada a infants i joves de 8 a 17 anys i tindrà lloc al parc urbà de patinatge que hi ha al parc Jordi Vilamitjana, al barri de Can Gibert.

El regidor d’Educació, Infància i Esports, Àdam Bertran (ERC), explica que la iniciativa pretén “diversificar” l’oferta esportiva i ajudar a “ensenyar el nou equipament i baixar-lo de forma segura. “S’hi treballaran tots els aspectes que tenen a veure amb la força i l’autosuperació personal”, indica.

Tastet al setembre

Per prendre contacte amb l’skate i fer-ne un tastet, l’Ajuntament prepara jornades de dinamització de monopatí els dilluns del mes de setembre (els dies 5, 12, 19 i 26). Serà a la mateixa hora que es farà, a partir de l’octubre, el curs de monopatí. Amb el curs, també es formarà els inscrits a millorar l’equilibri, la força i la concentració. Hi haurà monitors que ajudaran els infants i joves a “millorar i dominar els trucs”, segons diu un cartell del consistori.

Entre les activitats fisicoesportives, també hi haurà escola de tennis per a infants, joves i adults, gimnàstica integral per a persones de més de 17 anys i ioga per a persones de més de 17 anys (amb grups específics per a adults i gent gran).

L’Ajuntament oferirà un total de 2.148 places dividides en 148 cursos d’activitats fisicoesportives i aquàtiques per al curs 2022/23. Aquesta oferta inclou des de cursos de natació de tots els nivells fins a activitats de manteniment, ioga o pilates, passant per l’escola de tennis, de natació i l’aquafitness. Les activitats estan pensades per a tots els públics i inclouen opcions per a nadons, infants, jovent, adults, gent gran i infants amb necessitats especials. Concretament, hi haurà 54 activitats fisicoesportives i 94 d’aquàtiques. Començaran l’1 d’octubre i s’acabaran el 22 de juny.

A banda del curs de monopatí, una altra de les novetats de l’oferta és una sessió de clínic de natació a les 7 h a la piscina de Santa Eugènia–Can Gibert del Pla, dirigida a persones esportistes interessades a participar en proves esportives com el triatló o l’aquatló.

Les preinscripcions es poden fer a partir d’aquest dijous, dia 25 d’agost, fins al 7 de setembre a través del web municipal. El 16 de setembre es farà pública l’assignació de places i, des de llavors fins al 25 de setembre, s’obrirà el període per fer la matrícula a les activitats. També a partir del 16 de setembre s’obriran les inscripcions directes a les activitats amb places lliures.

LA DATA

01.10.22
és el dia
que començaran les activitats fisicoesportives i aquàtiques, segons la programació de l’Ajuntament.

LA XIFRA

148
activitats
fisicoesportives i aquàtiques hi ha previstes. Les inscripcions, des de dijous fins al dia 7 de setembre.

Les exhibicions i les classes del 2 d’abril, el pròleg

El parc urbà de patinatge (skatepark) del parc Jordi Vilamitjana va ser inaugurat de manera oficial el dissabte 2 d’abril amb una acte batejat amb el nom de Jornada sobre rodes. Aquell dia, a banda dels responsables municipals, encapçalats per l’alcaldessa, Marta Madrenas (Junts), i altres regidors, hi havia responsables de la Federació Catalana de Patinatge (FCP). Hi va haver exhibicions i classes magistrals de monopatí, roller freestyle i scooter, disciplines que pertanyes a la FCP, i de ciclisme BMX, segons va informar la federació.

El parc urbà de patinatge fa 1.350 m² i és al sector de Mas Masó, al barri de Can Gibert. Les obres van acabar a la primavera i van costar 191.603,50 euros. És el segon de la ciutat, després del del barri de Domeny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà