Societat

Biodrissa llança al mercat les melmelades i compotes de poma ecològica amb marca pròpia

La nova gamma ja s’ha posat a la venda a les botigues pròpies i també es comercialitzarà en altres establiments especialitzats

L’entitat gironina Fundació Drissa ha creat melmelades i compotes de poma ecològica amb marca pròpia, tot coincidint amb la primera collita de la poma, que ha començat aquesta setmana i s’allargarà fins a finals d’octubre. S’han cultivat set varietats de pomes (Gala Brookfiled, Renoir, Crimson Crisp, Golden Reinders, Opal, Story i Fujiko) i una de pera (Conference), que es posarà també a la venda aquesta setmana. D’acord amb les previsions, Biodrissa recollirà aquest any més de 30 mil kg de fruita de “gran qualitat”.

Biodrissa desenvolupa amb l’Institut d’Investigació de Recerca i Innovació Agroalimentària (IRTA), l’aplicació d’altes pressions hidrostàtiques (APH) als sucs i cremes ecològics de la marca per allargar la seva vida útil però conservant la seguretat i la qualitat dels productes. A més, aquesta marca neix amb el segell de la sostenibilitat i es caracteritza per ser respectuosa amb el medi ambient en tots els processos de producció i cultius. Els plàstics utilitzats són biodegradables i compostables, i els dels sucs i cremes són PET, els més ecològics que hi ha en aquests moments al mercat.

El 75% de la plantilla de Drissa són persones amb un problema de salut mental

La Fundació va néixer impulsada l’any 1999 per l’empresa pública sanitària Institut d’Assistència Sanitària, que gestiona la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de comarques gironines, en creure fermament que el treball és una eina terapèutica elemental en el procés de rehabilitació psicosocial de les persones que tenen un problema de salut mental.

Drissa disposa d’un centre especial de treball de l’entitat, amb cinc línies principals de negoci: serveis de jardineria i forestal, pintura, neteja, horta ecològica i càtering, que comercialitza sota la marca Biodrissa. L’entitat manté un servei d’acollida, tres serveis prelaborals (Girona, Figueres i Santa Coloma de Farners), un servei de formació i un servei d’acompanyament a la inserció laboral en el mercat ordinari. Compta amb una plantilla de 145 treballadors, el 75% dels quals són persones amb un problema de salut mental. En aquests moments, el negoci de l’horticultura ecològica dona feina a 21 persones. La taxa d’inserció laboral de l’entitat se situa en el 35%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona