Societat

Desallotgen un centenar de persones que volien dormir a Montserrat o observar els Perseids

El cos demana “prudència” per l’elevat risc d’incendi en el segon dispositiu més important de l’estiu

Patrulles dels Agents Rurals en col·laboració amb altres cossos de seguretat vigilen aquest dissabte que ningú entri als vuit espais naturals que s’han tancat amb l’activació del nivell 3 del pla Alfa per l’elevat risc d’incendi. A Montserrat, patrulles dels Agents Rurals han desallotjat aquesta passada nit un centenar de persones que volien dormir a l’espai natural o que hi havien pujat a observar els Perseids. El cap de l’Àrea Bàsica de la Catalunya Central dels Agents Rurals, Jordi Carrasco, demana “prudència” en el que és el segon dispositiu més important de l’estiu. La previsió és que sigui un episodi “molt intens” de calor, amb risc “extrem” d’incendi, però “relativament curt”. Les restriccions duraran com a mínim tot el cap de setmana.

El nivell 3 del pla Alfa s’ha ampliat aquest dissabte a la mitjanit a 249 municipis de 23 comarques i a vuit massissos, que són els de Montserrat, Montsant, Garraf-Foix, Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Montmell, Prades, Tivissa-Vandellòs i Cardó-Boix. Per això, les persones que volien passar la nit als parcs naturals afectats per les restriccions han hagut d’abandonar les zones.

Barbacoes precintades

Al llarg d’aquest dissabte, els Agents Rurals han precintat barbacoes en diversos municipis afectats pel nivell 3 del pla Alfa, com Castellar del Vallès (Vallès Occidental), Abrera o Olesa de Montserrat (Baix Llobregat). En aquests municipis no es poden fer barbacoes en zones recreatives.

El segon dispositiu més ampli del pla Alfa d’aquest estiu

Es tracta del segon dispositiu més important d’aquest estiu per l’alt risc d’incendi després del de mitjan juliol, que va afectar 357 municipis de 27 comarques. Aquella va ser la major activació del nivell 3 del pla Alfa que els Agents Rurals han fet fins ara. Aleshores el cos va fer 3.079 actuacions i va posar 102 denúncies per incompliment de les restriccions d’accés al medi natural o per activitats de risc d’incendi als municipis amb el nivell 3 del pla Alfa. El nivell 3 d’aquest pla operatiu s’ha activat quatre vegades aquest estiu (una al juny, dues al juliol i ara). En total, de moment ha estat activat 21 dies.

A Catalunya, s’estan registrant aquests dies temperatures molt altes, al voltant dels 40ºC, i humitats relatives molt baixes, que no es recuperen durant la nit. També es preveu l’entrada de vent de ponent, que implicarà una baixada important de la humitat, i es poden produir tempestes seques en algunes zones aquest dissabte al vespre i diumenge a la matinada. La previsió és que l’episodi tingui el punt àlgid aquest dissabte i que duri fins diumenge. Carrasco ha indicat que dilluns valoraran si es poden aixecar algunes de les restriccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona