Societat

Ribera calcula que la part catalana del gasoducte MidCat podria estar llesta en vuit mesos

La vicepresidenta tercera i ministra de Transició Ecològica avisa que el vistiplau de França és “clau” per tirar endavant el projecte

La vicepresidenta tercera i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha defensat que cal una “major interconnexió energètica” entre la península Ibèrica i la resta de la Unió Europea, però ha advertit que el vistiplau de França és “clau” si es volen construir noves infraestructures d’aquest tipus. Així ha reaccionat aquest divendres en una entrevista a La hora de la 1 de TVE a la proposta del canceller alemany, Olaf Scholz, per construir un gasoducte que comuniqui Portugal amb l’Europa central, i que travessi Espanya i França. Ribera ha assegurat que Enagás –l’empresa promotora del projecte MidCat- calcula que trigaria uns vuit o nou mesos a construir la part d’infraestructura a “la frontera sud”, ara ara està aturat a Hostalric.

Per això, Ribera ha remarcat que és important el suport del govern francès perquè aquesta interconnexió no quedi en un “carreró sense sortida”. També ha recordat que el gasoducte hauria de tenir una vida útil d’uns 30 o 50 anys i que, per tant, hauria de poder transportar hidrogen, tenint en compte que el gas s’hauria de deixar de fer servir per complir amb l’objectiu de neutralitat climàtica de la UE marcat pel 2050.

Què és el Midcat?

Scholz no s’ha referit explícitament al MidCat (interconector Midi-Catalunya), un megaprojecte d’interconnexió gasística entre Espanya i França impulsat per l’empresa espanyola Enagás i la francesa Teréga, valorat en més de 3.000 milions d’euros.

El pla inicial del MidCat contemplava la construcció d’un nou gasoducte de 227 kilòmetres anomenat STEP (South Transit East Pyrenees, en les seves sigles en anglès) que connecti els dos estats a través de Catalunya. En concret, el conducte aniria des d’Hostalric fins a Barbaira, passant per Figueres i el Portús, a més d’una estació de compressió a Martorell i una altra a la banda francesa.

El MidCat va quedar paralitzat el 2019 quan va perdre el suport del regulador francès i de l’espanyol. En conseqüència, Brussel·les va deixar de finançar els plans d’Enagás. Els reguladors consideraven que el mercat no havia mostrat “interès comercial” per aquesta proposta d’interconnexió i que els costos prevists eren “alts en comparació amb els estàndards europeus”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Detingut un conductor amb 2 quilos de cocaïna en una caixa de cereals

Barcelona
VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona