Societat

Primera investigació de violació per submissió química

Una noia de Girona es va despertar nua i sense recordar res de la nit

A Catalunya ja s’han denunciat 23 casos

Un jutjat investiga una violació per submissió química a Girona. La víctima va interposar la denúncia a finals d’abril, després de despertar-se a casa, nua i sense recordar res de bona part de la nit. La noia, davant les sospites que l’havien drogat per abusar-ne sexualment, ho va denunciar.

En el seu relat explica que a finals d’abril va sortir amb uns amics i va acabar anant a un local de l’avinguda Ramon Folch. Recorda nítidament tota la nit fins a un moment determinat. L’últim record que té és estar xerrant amb un noi a la barra del local. L’endemà, es va despertar a casa seva, nua i sense recordar com i quan hi havia arribat. Llavors, va utilitzar el seu telèfon mòbil per reconstruir què havia passat durant les últimes hores. D’aquesta manera va descobrir pagaments inusuals i un recorregut de tornar a casa, a peu, que tampoc hauria fet habitualment. Davant la sospita que l’haurien pogut drogar per violar-la, va anar a denunciar-ho als Mossos d’Esquadra. Els agents van obrir una investigació i, a través de les càmeres de videovigilància del local, van poder identificar el sospitós. El jutjat d’instrucció número 1 de Girona l’ha citat a declarar al setembre com a investigat per un delicte d’abús sexual.

La víctima està pendent de rebre els resultats de toxicologia de les mostres que li van prendre a l’hospital per determinar quina substància li haurien pogut subministrar contra la seva voluntat. A més, també va aportar fotografies de lesions i contusions que li van aparèixer dies després dels fets.

Amb l’alerta per l’onada de punxades a noies en locals d’oci nocturn, la víctima relata que va tornar a mirar les fotos que es va fer de les lesions i que n’ha descobert una que podria ser compatible amb una punxada. Per això, ha decidit fer una denúncia pública per advertir altres noies que surtin de festa per la ciutat, tot i que sap que, fins ara, les investigacions policials no han pogut relacionar cap de les últimes punxades amb agressions sexuals o robatoris posteriors.

Denúncies ‘in crescendo’

Els Mossos d’Esquadra havien rebut fins ahir 23 denúncies per punxades en entorns d’oci, segons l’últim balanç fet pel cos. De les 23 víctimes, 22 són noies i una és un noi. Arran d’aquestes denúncies, s’estan instruint 21 atestats, ja que en dos dels atestats hi ha incloses dues víctimes. La majoria dels casos s’haurien produït en locals d’oci nocturn de Lloret de Mar i Barcelona. Arran d’aquests casos, la Generalitat ha actualitzat els protocols d’actuació sobre aquesta problemàtica, amb indicacions de com actuar i missatges clau per als diferents col·lectius.

“No és una qüestió de dones”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va fer una crida als homes a implicar-se per evitar les punxades que estan patint diverses dones en locals d’oci nocturn de Catalunya. “El missatge és clar: tots som responsables que aquests fets no es produeixin.” Va recordar que aquesta “no és una qüestió de les dones quan van de festa” sinó que afecta tothom. “És absolutament execrable que algú pensi que és normal que es pugui anar inoculant substàncies al cos de la gent”, va concloure. Per això, va demanar el compromís de la resta de la societat per lluitar contra aquestes situacions. També va recordar que fins ara no s’ha conegut cap vincle entre les punxades denunciades i “cap fet delictiu, violència sexual ni robatoris”, tot i que els fets provoquin angoixa i inseguretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona