Societat

Culpable de la mort per suïcidi d’un jove a qui assetjava

Veredicte d’un jurat popular de l’Audiència de Castelló

El jurat popular ha declarat culpable un home de 62 del suïcidi d’un menor, de 17 anys, que va conèixer en una pàgina de contactes i que va fustigar i va assetjar. L’home enviava missatges a la víctima a través de WhatsApp fins que el noi es va treure la vida saltant pel pati interior del seu domicili a Vila-real.

Ara serà el jutge qui dictarà sentència d’acord la decisió del jurat, que el considera culpable de l’homicidi del qual l’acusava el fiscal i per al qual demanava una pena de 14 anys de presó.

El judici, que s’ha desenvolupat durant diversos dies a la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Castelló, va acabar ahir i des d’aquest matí el jurat ha estat deliberant.

L’1 de desembre del 2016, segons el relat del fiscal, el jove que es va treure la vida va rebre centenars de missatges al telèfon, més de 100 en només tres hores, en què “amb ànim d’acovardir-lo”, l’acusat el va amenaçar de denunciar-lo, publicar-ne el número de telèfon i explicar als seus pares que havia accedit a pàgines de contingut sexual, li exigia conèixer la seva edat i l’amenaçava d’anar als jutjats.

La víctima li va demanar perdó i li va confessar que tenia 17 anys. Tot i això l’home va continuar assetjant la víctima i amenaçant-lo d’explicar-ho tot davant un jutge, que hauria d’acudir a l’Audiència de València acompanyat dels seus pares.

Tot i que el menor li va dir de manera reiterada que si continuava amb l’assetjament s’havia de suïcidar es suicidaria, l’acusat, segons el relat de la fiscalia, va continuar acovardint-lo amb missatges i amenaces, tot i saber de “l’angoixa i desassossec” que vivia el menor, “actuant conscientment perquè el menor acabés suïcidant-se com li havia anunciat”.

Li va seguir enviant missatges en què li demanava mantenir relacions, li comentava que quan s’accedia a aquestes pàgines era “per follar”, l’amenaçava de fer un escàndol i haver de passar vergonya al jutjat amb els seus pares, que sabrien el tipus de fill que tenien.

Finalment el menor es va treure la vida llançant-se al buit pel pati interior del seu domicili situat a Vila-real



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES