Societat

Diverses noies denuncien que les han punxat en discoteques per drogar-les

Els Mossos investiguen cinc casos produïts a Lloret de Mar i un succeït a Barcelona

El cos policial recomana adreçar-se a l’hospital immediatament

Els Mossos d’Esquadra han rebut fins ara cinc denúncies per punxades a noies en discoteques, amb l’objectiu de drogar-les i poder-les agredir sexualment. És el que es coneix com a submissió química, segons va confirmar ahir a El matí de Catalunya Ràdio la portaveu del cos, Montserrat Escudé. D’acord amb el que va explicar, cap dels casos es pot relacionar ara mateix amb una agressió sexual o alguna forma de violència posterior a la punxada. Els fets haurien tingut lloc a Lloret de Mar, tot i que s’hi afegeix un sisè cas, que es va produir a Barcelona. Els relats són coincidents i les noies expliquen que van notar una punxada a la cama i al braç i que de seguida van sentir coïssor, mareig, desorientació i son.

Segons la portaveu dels Mossos, però, en aquest moment no està confirmat que a les víctimes se’ls injectés droga, possiblement per la dificultat de trobar-ne el rastre. “La substància encara no se sap. Són punxades. Policialment, no podem especificar si és droga o no. S’han fet les anàlisis pertinents quan el metge forense ho ha dit”, va explicar Escudé. I va afegir-hi el que el cos policial recomana: “Amb independència de si es vol denunciar, i no només per les punxades, sinó per qualsevol fet que es pateixi en l’àmbit de les violències sexuals, que les persones s’adrecin a un hospital perquè puguin iniciar el tràmit i la recollida de mostres, que en aquests casos és clau.”

La investigació continua en marxa i ahir la patronal de l’oci nocturn Fecasarm va qualificar d’excepcional aquesta pràctica, però va assegurar que es reforçaran les mesures de seguretat. Ja s’estaven prenent mesures per una altra pràctica, la de la submissió química a través de substàncies introduïdes d’amagat a les begudes. Segons el president de la Fecasarm, Joaquim Boadas, es farà un protocol per a aquests casos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona