Societat

societat

Quatre estudis d’arquitectura catalans guardonats

Peris+Toral s’emporten la principal distinció per una promoció d’habitatges socials de Cornellà

Els projectes guanyadors han estat seleccionats entre un total de 650 propostes

Els arquitectes Peris+Toral han rebut aquest dimecres el Premi d’Arquitectura Espanyola 2021 per una promoció d’habitatges socials de Cornellà de Llobregat. El Consell Superior dels Col·legis d’Arquitectes d’Espanya ha atorgat aquesta distinció per una construcció que vol aconseguir “racionalitat” i “flexibilitat”. Els arquitectes Ramon Bosch i Elisabet Capdeferro han rebut el Premi Compromís de valors socials per l’edifici Bloc 6x6 de Girona i Patricio Martínez, Maximià Torruella i Luis Miguel han rebut el Premi Professió de valors professionals per l’edifici UCI-Covid del Parc Sanitari Pere Virgili de Barcelona. Carles Enrich s’ha emportat el Premi Re de rehabilitació per l’Espai Santa Eulàlia de Gironella (Berguedà).

Els Premis d’Arquitectura del Consell Superior dels Col·legis d’Arquitectes d’Espanya (CSCAE) han anunciat aquest divendres la primera edició dels renovats guardons. Durant la gala, l’arquitecta catalana Carme Pinòs ha rebut ex aequo la Medalla d’Or d’Arquitectura que reconeix les millors trajectòries professionals en l’arquitectura i urbanisme. L’arquitecte Carlos Puente ha rebut el mateix reconeixement.

Entre les obres guardonades pels seus valors hi ha el Premi Sostenibilitat i Salut de valors universals que ha rebut la reforma dels espais públics de l’Esplanada de l’Horitzó a Pontevedra (Galícia) de l’arquitecta María Fandiño, el Premi Nova Bauhaus als valors culturals i artístics per Emilio Manuel Tuñón pel Museu d’Art Contemporani Helga de Alvear de Càceres (Extremadura) i el Premi Hàbitat de valors bàsics de l’Arquitectura i l’Urbanisme pels arquitectes Santiago Vives i Sanfeliu, Tomás Montis Sastre i Adrià Clapés Nicolau i el projecte de la residència geriàtrica Son Caulelles de Pòrtol (Illes Balears).

En el terreny de les distincions, els arquitectes de l’estudi Archikubik Miquel Àngel Lacasta i Codorniu, Carmen Santana Serra i Marc Chalamanch i Amat han estat reconeguts amb el Premi Urbanisme Espanyol 2021 per l’Agrociutat Gagarine Truillo a Ivry-sur-Seine (França). Javier García-Solera ha estat distingit amb el Premi a la Permanència 2021 per l’Aulari 3 de la Universitat d’Alacant. Els projectes guanyadors dels premis han estat seleccionats per un jurat entre un total de 650 propostes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona