Societat

Excés de soroll nocturn a 13 espais de Barcelona

L’Ajuntament estudia fer tancar abans les terrasses de bars i restaurants

El carrer d’Enric Granados, la plaça de George Orwell, els carrers de Joaquim Costa i d’Almirall Churruca, la Rambla del Poblenou, els carrers Rogent, de l’Allada Vermell i Nou de la Rambla, la plaça d’Osca, el Triangle Lúdic i les places del Sol, Virreina i Revolució de Gràcia. Aquest són els tretze espais de Barcelona on no és fàcil dormir de nit, i no pas per la calor, sinó pel soroll ambiental, que supera els límits permesos per la legislació. Ho diu l’Ajuntament mateix, que ahir va fer públics els resultats dels primers mesuraments del nivell de so nocturn on se supera de manera continuada en més de tres decibels els límits permesos de soroll de nit.

Aquests punts de la ciutat on es fa difícil dormir es coneixen amb l’eufemisme de zones acústicament tensionades en horari nocturn i ara els districtes on hi ha els carrers i les places treballaran per implementar aviat diversos plans per reduir la contaminació acústica.

Per seguir avançant en l’elaboració del mapa acústic de la ciutat, ara es faran mesuraments del nivell de soroll nocturn al carrer de Blai i als Jardins de la Mediterrània, al districte de Sants- Montjuïc,i a les places del Diamant, Raspall, Joanic i Vila de Gràcia.

La primera causa de soroll nocturn, segons els ciutadans, és l’ús intensiu que es fa del carrer, és a dir, les terrasses i les concentracions festives a places i espais oberts, entre altres. En canvi, l’Ajuntament sosté que la primera causa d’aquesta molèstia acústica nocturna és el trànsit. Ara bé, els llocs on fins ara s’han detectat més molèsties i els llocs on ara es faran els controls acústics són espais de gran concentració de locals de restauració i oci, com és l’eix del carrer Blasi al Poble sec.

Entre les mesures que l’Ajuntament pensa aplicar per aconseguir una pacificació dels carrers i la vida nocturna hi ha l’avançament del tancament de les terrasses. El regidor Eloi Badia va explicar ahir que s’estudia aquesta possibilitat i que també s’actuarà amb una major presència de la Guàrdia Urbana als punts més sensibles. El carrer Joaquim Costa, per exemple, és a tocar de la plaça Macba, que és un dels emplaçaments de begudes en grup nocturnes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES