Societat

Arxius

Un club per a la història

El Cluc Nàutic de Sant Feliu de Guíxols cedeix a l’Arxiu Municipal el seu fons documental

Entre el material destaquen 8.000 fotografies i documents del 1958 al 2016

La història del Club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols, les seves vivències i evolució, ha passat a formar part dels fons de l’Arxiu Municipal, després que l’entitat el cedís. Són uns documents valuosos, que van del 1958 –any de la fundació del club– al 2016, en què sobresurten més de 8.000 fotografies. Aquestes imatges mostren instal·lacions i la seva evolució, així com les activitats organitzades pel club, com ara regates d’embarcacions, trofeus, competicions de pesca esportiva, cursets de l’escola de vela, conferències, sortides de socis, àpats o homenatges. El conjunt de fotografies s’ha digitalitzat amb l’objectiu de facilitar-ne la consulta i la difusió. La documentació ingressada, en conjunt, comprèn uns 5,5 metres lineals. Entre el material cedit, també destaca el volum d’expedients d’antics socis, a més de llibres d’actes, estatuts, reglaments i plànols. També formen part del fons una biblioteca amb 369 volums i una cartoteca amb 102 cartes nàutiques i mapes d’entre el 1940 i el 1994. De la biblioteca i de la cartoteca se n’ha fet l’inventari, però els originals s’han deixat a la sala de juntes del Club Nàutic, on es conserven adequadament. Durant l’inventari de la documentació del Club Nàutic es va localitzar un petit plec de documentació de la Corporació de Pràctics del Port de Sant Feliu de Guíxols d’entre el 1912 i el 1940 que s’ha incorporat als documents d’aquesta associació que ja es conservaven a l’Arxiu Municipal.

L’alcalde, Carles Motas (TxSF), i el primer tinent d’alcalde i responsable de Patrimoni Cultural, Josep Muñoz, destaquen la sensibilitat del Club Nàutic per tenir correctament organitzada i preservada la seva documentació, que els va portar, ara fa un any, a buscar l’assessorament de l’Arxiu Municipal. La col·laboració entre el club i l’Ajuntament ha permès abordar conjuntament i amb èxit la preservació d’aquest llegat documental que va més enllà de l’entitat, ja que explica també una part important de la història de Sant Feliu de Guíxols i de la seva relació amb el mar.

La catalogació del fons l’ha dut a terme l’historiador Jordi Vivo, amb llarga experiència en el camp dels arxius, sota les directrius dels tècnics de l’Arxiu Municipal. L’acord, que és per un període de deu anys, prorrogables tàcitament, estableix que el club manté la propietat dels documents, però que aquests estaran disponibles per a la ciutadania per a finalitats culturals i informatives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona