Societat

Societat

Les queixes del tercer sector arribaran al ple de Girona

Punts negres en accessibilitat

Catorze entitats de persones amb discapacitat reclamen al consistori més inversió a l’espai públic

Veuen defectes en punts turístics i parcs infantils

L’augment del nombre de persones amb discapacitat des del 2010 no s’ha reflectit en prou inversió de l’Ajuntament de Girona a l’hora de fer la ciutat més accessible. Hi ha punts negres, que cal corregir. Ho afirmen catorze entitats que treballen amb persones amb discapacitat, que han constituït la Taula pel Dret a l’Accessibilitat. “L’administració ha de protegir aquest dret i no pas dur-lo a votació”, explica el secretari de la junta del grup Mifas, Josep Planiol.

A les entitats que subscriuen el manifest de la nova taula no els sembla adequat que les millores en accessibilitat, semàfors sonors o jocs infantils “adaptats” hagin de ser incloses en les propostes dels comptes participatius, explica Planiol. Als barris de Girona hi ha punts negres i el representant de Mifas esmenta per exemple Can Gibert i Vila-roja. Fa uns dies, en una entrevista a la Cadena SER, Isaac Padrós, president de l’Associació Multicapacitats, explicava: “Molts turistes es fan fotos al pont de les Peixateries Velles, però molts dels que vivim a la ciutat no ho podem fer.” El pont que connecta el carrer Santa Clara amb la rambla de la Llibertat és un dels punts negres de Girona, admet Planiol.

La taula, presentada la setmana passada, presentarà al setembre una petició a l’Ajuntament de Girona per dur a votació una moció en el ple municipal de l’octubre. Planiol explica que proposaran una taula de treball “executiva” amb càrrecs electes i tècnics de l’Ajuntament i representants d’entitats per tal d’acordar millores a l’espai públic. Planiol esmenta que hi ha parcs infantils “que han de ser accessibles i no ho són”.

Qüestionen el pla municipal

Les entitats del tercer sector es queixen que les inversions de l’Ajuntament en accessibilitat van a menys, segons els seus càlculs. Diuen que per al 2022 només “hi ha previst un 0,07% del pressupost” quan el 2019 s’hi destinava el 0,39%, segons dades que aporten.

Una altra de les entitats que formen part de la Taula és la Fundació de l’ONCE. El director de l’entitat a Girona, Fran Rodríguez, demana, entre altres coses, que els semàfors tinguin un dispositiu sonor –admet que s’ha avançat feina els últims anys–, que hi hagi elements de separació entre els carrils bici i les voreres, i que els carrers amb plataforma única disposin de botons podotàctils per saber “on és la vorera i on és la calçada”.

A banda de Mifas, la Fundació l’ONCE i Multicapacitats, també subscriuen la reivindicació: Astrid-21, Duchenne Somriures Valents, Entre Tots, Fràter Girona, les fundacions Elna, Els Joncs, Esclerosi Múltiple, Ser.Gi i Tresc, Ictus Girona i Lluito per Tu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona