Societat

Endesa reforça la xarxa elèctrica de Girona

Es vol millorar el servei i preparar la ciutat del futur

Els treballs beneficiaran gairebé 3.000 clients

Endesa ha enllestit els treballs de reforma de part de la xarxa elèctrica de mitjana i baixa tensió de Girona amb l’objectiu de reforçar el subministrament elèctric i deixar-la preparada per poder absorbir més energia i impulsar, així, l’electrificació de la demanda, aspecte clau per accelerar el procés de descarbonització i lluitar per combatre el canvi climàtic. Els treballs, que han suposat una inversió de 152.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia, beneficiaran gairebé 3.000 clients de la capital.

Així, per una banda, s’han tancat dues anelles elèctriques a l’Eixample sud. Això és, estendre noves escomeses per tal d’enllaçar centres de transformació que fins ara estaven aïllats. D’aquesta manera, es possibilita que, en cas d’incidència o d’indisposició d’una de les línies principals, es pugui donar servei als clients afectats per vies alternatives (tot recuperant més ràpidament potència i clients). Això repercuteix no només en una reducció del temps de reposició, sinó en el fet que, en casos de treballs programats o manteniment de la xarxa, no serà necessari cap interrupció de subministrament. Les obres per a instal·lar aquests nous cables de mitjana tensió a 25 kV s’han executat als carrers de Carles Rahola, Riu Llierca, Narcís Blanch i Illa, Riu Daró, Joan M. Pou i Camps, Bilbao i Empúries.

Aquesta intervenció ha permès reformar tecnològicament els centre de transformació implicats, als quals s’han substituït les seves antigues cel·les per unes de noves que incorporen elements de maniobra encapsulats en un gas de característiques especialment aïllants. Aquesta nova tecnologia redueix la necessitat de manteniment, ja que s’autoregenera, a diferència de l’oli, que pateix una descomposició gradual.

L’aparellatge, completament estanc, té una major capacitat d’extinció en cas que es produís algun incident i és més resilient i segur per al personal tècnic, quan ha d’accedir a la instal·lació a fer treballs de manteniment i millora o a realitzar alguna maniobra.

Per una altra banda, s’ha aprofitat l’actuació per a duplicar la capacitat de transport de part d’aquestes infraestructures, tot passant dels 11 kV als 25 kV. Això significa que per la mateixa instal·lació hi podrà passar més del doble d’energia, de manera que no només s’esponja la xarxa per a atendre el consum vegetatiu, sinó per a suportar puntes de consum (a l’estiu o a l’hivern) o per a donar resposta als nous subministraments que hi pugui haver en el futur.

Finalment, s’ha renovat integralment una torre metàl·lica de 25 kV que hi havia situada a tocar del riu Ter i que ja havia acabat la seva vida útil, al barri de les Hortes de Santa Eugènia. En aquest sentit, s’ha aprofitat la intervenció per a reformar el cable que creuava el riu.

Amb aquest tipus d’intervencions, la Companyia treballa amb un triple objectiu: absorbir puntes de demanda concretes, el consum de nous clients que ho demanin i reforçar l’increment de demanda que pugui produir-se en el futur com a conseqüència de l’electrificació de l’economia, o el que és el mateix, l’augment de l’ús de l’electricitat produïda a partir d’energies renovables amb la finalitat de reduir l’ús de tecnologies que emeten CO2, la solució més eficient i rentable per aconseguir la neutralitat de carboni que vol aconseguir la Unió Europea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona