Societat

Tot a punt per les 60es Festes de Primavera de Palafrugell

Núria Vives i Parés serà l’encarregada, demà, del pregó

25 colles participaran en el Carnaval de Carnavals després de l’aturada per la pandèmia

El pregó de les 60es Festes de Primavera donarà, demà divendres, el tret de sortida a un cap de setmana intens d’activitats. Enguany, anirà a càrrec de Nuri Vives i Parés, filla de Josep Vives i Núria Parés que van ser precursors en la construcció de carrosses els primers anys de les festes. En el seu pregó, que tindrà lloc a les set de la tarda al Teatre Municipal, farà un recorregut per la història de les Festes de Primavera.

El mateix divendres, abans del pregó i al mateix Teatre Municipal, es farà la presentació del cartell de la Festa Major 2022 creat per l’il·lustrador begurenc Pedro Osuna, on ha representat de forma divertida Santa Margarida i el drac fent feina preparant la festa.

Les Festes de Primavera arribaran al seu punt culminant el diumenge a la tarda amb el Carroussel Costa Brava, després de 3 edicions d’aturada per la pandèmia. També tornen activitats tan arrelades com la Fireta i la Firassa, i la Fanguejada. I, com a novetat d’aquest any, es recupera la Baixada de carretons, el dissabte a 2/4 de 5 de la tarda pel carrer Manufactures del Suro.

Dins de la programació de les Festes de Primavera també cal destacar, els concerts del Festival Ítaca que es faran durant tres dies a l’escenari muntat a l’aparcament de l’Estadi Municipal Josep Pla i Arbonès, per on passaran grups com Skatalà, Dr. Prats o l’Orquestra Maribel. Posarà el punt i final a les Festes el concert “Palafrugell canta”, al Teatre Municipal el dilluns 6 de juny a les 6 de la tarda amb un preu de 5 euros, i en el que actuaran veus de Palafrugell com Neus Mar, Indira Ferrer, Jordi Tormo o Xiqui Ramón, entre d’altres.

Un any més, se celebrarà també el Concurs de Fotografia “Paco Dalmau”. Podrà participar en aquest concurs, tothom que pengi a Instagram una fotografia relacionada amb alguna de les activitats de les Festes de Primavera, etiquetada amb el hashtag #jofestesdeprimavera, fins al diumenge 5 de juny a les 7 de la tarda. El guanyador, que es donarà a conèixer durant l’acte de lliurament dels premis del Carroussel, rebrà una càmera GoPro.

25 colles participants

En aquesta 60a edició, 25 colles participen al Carroussel Costa Brava, declarat Element Festiu Tradicional d’Interès Nacional, repartides en diferents grups: carrosses inèdites, comparses inèdites, carrosses no inèdites, comparses no inèdites i animació. Com és habitual faran el recorregut des del carrer de Torroella fins al carrer de Barris i Buixó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES