Societat

Barcelona invertirà 40 milions d’euros pel manteniment a l’espai públic

Entre altres actuacions, es plantaran 1.500 arbres i 55.000 plantes i flors

L’Ajuntament de Barcelona invertirà 40 milions d’euros en més de 3.100 actuacions de manteniment a l’espai públic que es faran abans que acabi l’actual mandat el maig de l’any que ve. Entre aquestes actuacions hi destaca la plantació de 1.500 arbres i 55.000 plantes i flors, la creació d’una nova brigada de manteniment a la ciutat i la posada a punt d’un mapa online que permetrà analitzar i visualitzar ràpidament en un plànol de la ciutat les actuacions de manteniment de l’espai públic que s’hi fan. Aquestes accions formen part del pla ’Cuidem Barcelona’ i se sumen al desplegament del nou contracte de neteja de la ciutat que es va iniciar el passat mes de març.

El consistori qualifica aquesta inversió “d’esforç sense precedents” per millorar la neteja i el manteniment de carrers, places, parcs i elements urbans. De fet, l’ajuntament ha facilitat un càlcul de la inversió per càpita que suposa aquestes actuacions: 335 euros per habitant.

Per fer les més de 3.000 actuacions caldran un total de 5.700 operaris municipals.

55.000 plantes

Coincidint amb la primavera, el servei municipal de Parcs i Jardins ha posat en marxa una campanya per renovar els grups de flors presents als espais verds de la ciutat. Es plantaran un total de 54.916 plantes de flor en 4.000 metres quadrats de superfície repartida per la ciutat en diferents parterres. Algunes de les espècies que es plantaran són: begònies, sàlvia, coleus, lobularies, impatiens i petúnies

Un cop finalitzi la plantació de grups de flor, s’iniciarà la plantació dels grups de la flor Vivaç mixta. Entre el 31 de maig i el 16 de juny es plantaran més de 7.000 d’aquestes flor ocupant una superfície total de 2.440 metres quadrats repartits entre 52 espais de vivaç mixta a la ciutat

Un nou mapa interactiu per seguir les actuacions

Per tal de visualitzar en un mapa les actuacions de manteniment de l’espai públic que es portaran a terme en el marc del Cuidem Barcelona, aquest mes de setembre es posarà en marxa un nou visor que estarà a disposició de la ciutadania que combina la publicació en format mapa amb gràfics numèrics que permeten fer un seguiment exhaustiu de totes les accions.

Aquest visor serà l’eina de seguiment del ’Pla Cuidem Barcelona’ i permetrà la visualització geolocalitzada de les actuacions sobre Barcelona amb les següents dimensions (ubicació, barri i districte) així com l’estat d’execució de l’actuació i la tipologia de serveis en qüestió.

Espais verds

Els espais verds són els que acumulen el nombre més alt d’actuacions respecte al total: més de 700. A part de fer un reforç del manteniment del verd i millores en el reg, es volen plantar 1.500 arbres per evitar escocells buits.

Al mateix temps, es realitzarà el manteniment específic de les àrees de gossos i actuacions específiques a 88 espais verds de la ciutat (36,6 hectàrees) on actualment no es feia manteniment del verd (solars, talussos, etc, que no estaven a l’inventari de Parcs).

Clavegueram i enllumenat

De la xarxa de clavegueram, es faran gestions de manteniment a la Barceloneta i al Poble Nou, el que implica actuar a més de 2.300 metres de clavegueres. I en el terreny de l’enllumenat, l’objectiu és que no hi hagi punts de foscor a la ciutat a més de renovar les instal·lacions lumíniques a 66 carrers de la ciutat.

280.000 metres de paviment renovats

En total es faran més de 500 actuacions de millora de l’espai urbà i la mesura més gran serà la renovació de més de 280.000 metres quadrats de paviment a la ciutat.

El programa ’Cuidem Barcelona’ també preveu la renovació integral de diversos espais de tota la ciutat com restaurar bancs i altres elements urbans. En la tasca de restauració també es vol esborrar el màxim de pintades de la ciutat.

Les actuacions de senyalització cobriran 16.000 m2 de passos de vianant i 67.000 m2 de línies divisió carrils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS
estats units

El vaixell que va fer caure el pont té 56 contenidors amb materials perillosos

barcelona