Societat

societat

El govern insta l’Aragó a decidir-se sobre un acord pels JJOO

Defensa l’acord tancat amb el Comitè Olímpic Espanyol i el govern central

“No hi ha data límit per presentar una candidatura unitària als Jocs d’hivern”, diu Pere Miró, conseller del COI

La portaveu de la Generalitat, Patrícia Plaja, ha emplaçat el govern de l’Aragó a definir la seva postura i “respondre els interrogants” sobre la candidatura conjunta per celebrar els Jocs Olímpics. Plaja ha deixat clar que “Catalunya vol els Jocs d’Hivern” i ha defensat que l’acord tancat amb el Comitè Olímpic i el govern central és “beneficiós” per a totes les parts.

El president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, va marcar el 20 de maig com la data límit per tancar un acord definitiu per a una candidatura conjunta entre Catalunya i Aragó als Jocs Olímpics d’Hivern del 2030, per això Plaja avui ha emplaçat Aragó a que es decideixi. “Catalunya vol els Jocs Olímpics. Catalunya ha tancat un acord amb les altres parts implicades que era un acord beneficiós per al país, és una molt bona candidatura”, ha defensat la portaveu de l’Executiu català, en roda de premsa després de la reunió setmanal del govern.

D’altra banda, el directiu català Pere Miró, conseller especial de la presidència del Comitè Olímpic Internacional (COI), parlant sobre la possibilitat d’una candidatura unitària entre Catalunya i Aragó per als Jocs d’Hivern de 2030 ha assegurat que “no hi ha una data límit” per prendre una decisió. En declaracions a Catalunya Ràdio i a tres dies que venci el termini previ establert pel Comitè Olímpic Espanyol (COE) per arribar a un acord, Miró ha insistit que per al COI és “millor sumar que restar”, en referència a una candidatura unitari o en solitari.

“Des del COI, el procés per arribar a escollir una ciutat o un país organitzador passa per un procés de diàleg permanent i no hem fixat cap data. Aquest diàleg s’està desenvolupant no només amb els Pirineus, sinó amb altres ciutats del món. Així que per a nosaltres aquest límit no existeix”, va afegir.

Tornant al govern català, la portaveu Patrícia Plaja ha deixat clar que la Generalitat no entrarà en “respostes a sortides de to i accions poc justificades ja no per part d’Aragó, sinó del seu president Javier Lambán”. Sobre si Catalunya es plantejaria concórrer en solitari si naufraga aquesta candidatura conjunta, com també ha suggerit Aragó per la seva banda, la portaveu no ha volgut fer “futuribles sobre el que farà Aragó o quins moviments farà el govern d’Aragó o Lambán”.

“No em poso en escenaris de ficció, que no s’han materialitzat ara com ara. El Govern vol aquesta candidatura dels Jocs Olímpics i per tant veurem, si no es donen les condicions per tirar endavant l’acord que ja estava fixat, quins són els diferents escenaris que hi ha sobre la taula”, ha explicat.

Més enllà d’aquesta qüestió, aquest dijous 19 de maig el govern reunirà la taula territorial catalana sobre el projecte dels Jocs d’Hivern, que reuneix diferents representants de l’àmbit territorial i local implicats en una hipotètica candidatura olímpica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC