Societat

El Consell del Baix aposta pel consum de peix a les escoles

S’ha dut a terme a l’Escola Guillem de Montgrí amb l’objectiu d’oferir noves receptes i ensenyar com cuinar el peix perquè sigui més gustós i atractiu per als infants

El Consell Comarcal del Baix Empordà impulsa un projecte per acostar el consum de peix a les escoles i fer pedagogia sobre una alimentació variada. En el marc d’aquest projecte, Salvador Fortuny de MasterPeix i Quim Casellas, xef del Restaurant Casamar, han dut a terme una masterclass als cuiners i cuineres del menjador de l’Escola Guillem de Montgrí de Torroella de Montgrí, gestionat per l’AMPA. L’objectiu que es busca és la promoció del consum dels productes pesquers i proximitat; informar, sensibilitzar i formar sobre els beneficis del peix; divulgar receptes i recomanacions de consum; crear les bases tècniques per disposar d’un prototip basat en espècies poc consumides; i donar valor al sector pesquer tradicional de la comarca.

El president del consell Joan Manel Loureiro, ha destacat “la voluntat del d’ajudar reactivar el sector pesquer, un sector molt rellevant per a la comarca, apropant i donant a conèixer el seu valor i els seus beneficis”. Per la seva banda, el vicepresident primer i conseller comarcal de Promoció econòmica, Xavier Dilmé, “la pesca forma part de l’essència del Baix Empordà, per aquest motiu cal que apleguem esforços per donar continuïtat aquest sector, aproximar el peix als alumnes i les seves famílies és un pas endavant per fer-ho possible”.

Amb els pescadors

Aquesta jornada de formació gastronòmica ha estat organitzada per la Confraria de Pescadors de Palamós, juntament amb el Museu de la Pesca i el GALP Costa Brava. L’objectiu és oferir noves receptes i ensenyar com cuinar el peix perquè sigui més gustós i atractiu per als infants. La jornada neix com a conseqüència del projecte El Peix a l’Escola, sensibilització del consum de peix a les escoles del Baix Empordà, impulsat pel Consell Comarcal del Baix Empordà amb la finalitat de potenciar el sector pesquer i el consum del peix de proximitat a la comarca. La iniciativa va emergir el 2021 quan es va detectar un dèficit de coneixement del peix i del seu consum entre els nens i nenes del territori, especialment entre els que estan en edats escolars d’infantil i primària. El Consell Comarcal és qui gestiona la competència dels menjadors escolars de 38 centres educatius d’infantil i de primària de la comarca, arribant diàriament a més de dos mil alumnes.

Aula educativa

L’ens comarcal forma part de l’Aliança Educació 360, una iniciativa educativa, social i política que promou connectar els aprenentatges que es donen en els diferents temps, espais i recursos de dins i fora dels centres educatius. L’Educació 360 impulsa el treball en xarxa de tots els agents educatius d’un mateix territori, amb l’objectiu d’aconseguir l’equitat i de generar més i millors oportunitats educatives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús

Estratègia comercial pionera
PROMOCIÓ INTENSA

Estratègia comercial pionera