Societat

Estats Units

Biden avisa el Suprem que defensarà el dret a l’avortament

El president dels EUA ha donat instruccions als seus serveis jurídics perquè preparin opcions de resposta a una possible il·legalització

El polític demòcrata crida a votar legisladors favorables al dret a decidir de les dones a les eleccions del novembre

El president dels Estats Units d’Amèrica (EUA), Joe Biden, ha advertit aquest dimarts que prepara una “resposta” per defensar el dret a l’avortament al país davant la possibilitat que el Tribunal Suprem l’il·legalitzi.

“Estarem preparats quan s’emeti qualsevol sentència”, ha expressat el president nord-americà després que de la filtració d’un esborrany, segons el qual l’alt tribunal tombaria la legalització de l’avortament als EUA, vigent des de 1973 i coneguda com Roe versus Wade.

En un comunicat, el polític demòcrata ha assenyalat que, davant els intents de diversos Estats republicans de restringir l’avortament, ha ordenat als advocats de la Casa Blanca que preparin “opcions per a una resposta de l’Administració federal a l’atac continu contra l’avortament i els drets reproductius”.

“El dret d’una dona a triar és fonamental, Roe ha estat la llei del país durant gairebé 50 anys, i l’equitat exigeix que no sigui anul·lada”, ha reivindicar.

Biden ha fet una crida als nord-americans perquè votin legisladors que estiguin a favor de l’avortament en les eleccions de mig mandat del novembre vinent.

“Si el Suprem anul·la [llei] Roe, recaurà sobre els legisladors electes en tots els nivells la responsabilitat de protegir el dret de les dones a decidir”, ha apuntat.

En aquest sentit, ha reivindicat que el país necessita “més senadors a favor del dret a decidir” i una “majoria” a la Cambra de Representants per aprovar una legislació que protegeixi el dret a la interrupció de l’embaràs.

L’avortament ha estat legal als EUA d’ençà que el 1973 el Suprem va dictaminar que l’Estat no té dret a intervenir en la decisió de la dona sobre el seu embaràs.

En l’última dècada nombrosos Estats de la Unió liderats per conservadors han aprovat normes que violen obertament aquests paràmetres, amb l’objectiu declarat d’aconseguir que el Suprem revisi i anul·li el precedent establert fa gairebé mig segle.Salvem Solius s’oposa que l’abocador es converteixi en lloc de pas de les deixalles

LLAGOSTERA

Neix el concurs musical Salt a la fama

salt

Localitzat un segon home sense sostre mort als carrers de Barcelona el mateix dia

Barcelona

Roses multiplica per sis les instal·lacions fotovoltaiques

ROSES

Sant Hilari reobre el Centre Artesà de Torneria

SANT HILARI SACALM

Caiguda d’internet per una avaria que afecta diverses companyies de telefonia mòbil

barcelona

Barcelona aprova el pla d’usos de l’Eixample

barcelona

L’Institut Xifra de Girona serà un referent en la formació professional

GIRONA

Rècord d’inscripcions d’animals de companyia el 2022 amb 113.383 registres

barcelona