Societat

Desnonada una dona amb un nadó a Sant Antoni

L’afectada vivia en un habitatge que havia estat un narcopis

L’Església , propietària del pis, diu que s’ha ofert una alternativa

Una dona i el seu nadó d’un any han estat desnonats aquest matí al barri de Sant Antoni de Barcelona d’un habitatge propietat de l’arquebisbat i on abans hi havia un narcopis. L’afectada havia rebut la proposta d’un allotjament provisional però l’havia rebutjat perquè només la deixaven sortir entre les 9 i les 17 hores i ella treballa fins més tard.

La dona havia demanat més temps per trobar un altre pis però la propietat al·lega que si se li ha ofert una alternativa i l’ha rebutjada no poden fer-hi res i que volen recuperar-lo per dedicar-lo a les necessitats de l’Església.

L’ habitatge en litigi havia estat abans un narcopís. De fet, va ser al 2020 quan el bisbat va interposar una demanda judicial per fer fora els que hi vivien i gestionaven aquell immoble on s’hi consumia droga i s’hi celebraven festes. Al març de 2021, però, els ocupants dels narcopís van marxar per la pressió veïnal, que no els volia al barri, i quan el pis va quedar buit hi va entrar la Shardonelys, que és qui finalment ha estat desallotjada pel procés de desnonament iniciat dos anys abans.

“M’està fent fora l’Església. I jo crec que el poble de Déu no fa fora a la gent de casa seva”, ha dit l’afectada a l’ACN mentre esperava l’arribada de la comitiva judicial. En canvi, el bisbat i els serveis socials de l’Ajuntament al·leguen que se li ha ofert una alternativa habitacional i que ella l’ha rebutjat.

“El que m’han ofert era una presó”, ha dit la Shardonelys, que ha explicat que els serveis socials li van oferir anar a viure a una pensió a la que podia traslladar-s’hi amb el seu fill però que ho va rebutjar perquè, segons ella, acceptar-ho suposava perdre la feina per la limitació horària de moviments que implicava.

El bisbat ha afirmat que en la seva política de desnonaments no miren qui és la persona que ha de ser desnonada ni el seu grau de vulnerabilitat, sinó que només s’asseguren que hi hagi una alternativa habitacional i recorden que en aquest cas hi era. “Evidentment, no volem que ningú es quedi al carrer”, afirmen fonts de la diòcesi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

transports

En servei la nova parada de Glòries a les línies T4, T5 i T6 de tramvia

barcelona
SERVEIS

Nou pas de vianants accessible entre el passeig Verdaguer i l’estació d’Igualada

IGUALADA
societat

Territori obre el procés per expropiar els primers 5 pisos buits de grans tenidors

barcelona
SOCIETAT

Pescadors de Vilanova i la Geltrú i Llançà, medalles de la pesca catalana 2024

VILANOVA I LA GELTRÚ
serveis

Ferrocarrils posarà noves tanques entre Bellaterra i la UAB perquè els animals no creuin la via

BELLATERRA

La UdG s’uneix al Mes del Comerç Just

girona
Salut

Més enllà dels estudis clínics convencionals

urbanisme

Impuls a la renaturalització de l’avinguda Doctor Fleming de Lleida

Lleida

Estudiants d’ESO del Ripollès ajuden a persones grans a fer servir el mòbil

camprodon