Societat

Ganes de diada al territori, tot cercant l’escletxa de sol

A Calonge, el reclam del ‘Poble de Llibres’ omple de públic el nucli antic, les set noves llibreries i les parades

Figueres, Olot, Blanes o Sant Feliu recuperen l’ambient, a Palafrugell sota cobert

Entre nuvolades, ruixats, escletxes de sol i alguna calamarsada amb ràfegues de vent, molts habitants i visitants de la demarcació van trobar l’estratègia per gaudir de la diada de Sant Jordi en la franja oportuna. La pandèmia ha estat una experiència i ja no venia d’aquí, però la tònica general va ser de normalitat –o fins i tot d’èxit prepandèmic.

A Calonge la jornada va ser especialment lluïda, amb el reclam del projecte Poble de Llibres i les set noves llibreries promocionades amb suport municipal a final de l’any passat. Al migdia, els establiments eren plens a vessar, amb visitants arribats d’arreu, de la zona i forans, assabentats del projecte i amb la data marcada en el calendari. L’alcalde, Jordi Soler, es mostrava satisfet amb la “brutal” resposta del públic, que també va seguir de prop altres activitats paral·leles, com ara concerts o la competició d’escacs al castell, que continuaran avui.

A Olot, el passeig d’en Blay va tornar a ser el de les grans ocasions, ple de punts de venda de llibres i de roses, tant d’establiments professionals com d’entitats. Una novetat va ser la presència d’una llibreria nova, Isop, que ha obert fa poques setmanes a la plaça del Mig.

Els banyolins aquest any van tenir les parades repartides entre la plaça Major i la plaça de les Rodes. A la primera s’hi van situar les llibreries i a la segona, els venedors de roses i les parades d’entitats. Era el primer cop que s’optava per aquesta distribució, que l’Ajuntament i els establiments implicats ara estudiaran si tindrà continuïtat o no.

A Figueres, el públic va tornar en massa a fer el badoc a les parades de la Rambla, com en les grans ocasions, igual que a Sant Feliu de Guíxols, en les estones que no plovia. A Llagostera, després d’un matí incert però amb concurrència, el vendaval i la forta tempesta del migdia van refredar els ànims. I a Palafrugell, com a Girona, van optar finalment per posar les parades sota cobert, al recinte de La Bòbila, un fet que va donar més seguretat als llibreters i que no va impedir una bona resposta del públic.

A Blanes, igualment, les 22 parades de llibres i roses de llibreries, associacions i partits polítics van tornar al carrer, tot i el temps inestable, amb bona afluència de públic, enmig d’altres actes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona