Societat

Conduir a gran velocitat o begut serà penalitzat amb la presó

També es penalitzarà el fet de conduir sense carnet i conduir havent perdut tots els punts

Els conductors que superin els 60 quilòmetres per hora el límit de la via urbana, i en 80 quilòmetres per hora, el límit de la via interurbana, podran anar a la presó de tres a sis mesos, i seran privats del dret de conduir entre un i quatre anys. Conduir a més de 200 quilòmetres per hora a l'autopista, 180 per una carretera i 110 en zona urbana serà castigat amb una pena de presó de tres a sis mesos, la mateixa pena que s'aplicarà per aquells que condueixin un vehicle amb una taxa d'alcoholèmia en sang superior a 1,2 grams per litre.

Així es preveu a la proposció de llei registrada per una majoria dels grups parlamentaris de la Comissió de Seguretat Vial del Congrés -excepte el PP, IU i PNB-, que permetrà reformar el codi Penal per endurir les penes en matèria de seguretat.

També es penalitzarà el fet de conduir sense carnet i conduir havent perdut tots els punts, que també serà castigat amb tres a sis mesos de presó.

La col·locació d'obstacles a la via o tirar substàncies que puguin ocasionar riscos per a la circulació podrà ser sancionat amb treballs en benefici de la comunitat que poden oscil·lar entre els 10 i els 40 dies.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.