Societat

Societat

Ulls de dona a l’espai públic

A Campdevànol organitzen un itinerari per identificar els punts on les dones eviten transitar de nit

Hi haurà un seminari de defensa personal

No pot ser que al segle XXI les dones vegin retallada la seva llibertat perquè encara hi hagi molts punts als espais públics on eviten transitar de nit. Generalment, aquesta port està relacionada, per un motiu o altre, amb l’urbanisme i també amb els serveis públics i, per tant, les administracions han de posar fil a l’agulla per trobar-hi solucions. Un carreró poc transitat i que estigui poc il·luminat, angles morts per a la visió, parades de bus massa solitàries o poc il·luminades o la disposició de mobiliari urbà que barra el pas cada dos per tres són alguns dels molts exemples que, fàcilment, algú que hi pari atenció descobrirà al costat de casa mateix.

A Campdevànol, i coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les Dones o Dia Internacional de la Dona Treballadora, la regidoria dels Col·lectius vulnerables de l’Ajuntament d’aquest municipi ripollès ha organitzat per dissabte vinent –el punt de trobada és al davant de la casa consistorial a les 20 h– una passejada per identificar els punts del municipi on caldria aplicar una mirada feminista i que ha batejat com El recorregut de la por. Aquest itinerari estarà guiat pel voluntari d’aquesta regidoria, Jordi Coch, que prendrà nota de tots aquells punts del municipi que, per un motiu o altre, són un espai on les dones tenen por de passar de nit i intenten evitar-los i per poder solucionar aquesta problemàtica.

Abans, tothom qui vulgui, i sota l’organització de la mateixa regidoria, podrà participar al seminari de defensa personal per a dones, que es portarà a terme al centre cívic La Confiança, i que anirà a càrrec de l’advocada i especialista en temes de violència de gènere Laia Garcia. El seminari es farà de 10 del matí a les 14 h del migdia i serà gratuït.

Dos caps de setmana

L’Ajuntament de Campdevànol ha volgut posat de rellevància la celebració del Dia de la Dona i, per això i per primera vegada, hi dedica dos caps de setmana. A part del vinent amb les dues activitats explicades, ha programat per al dissabte següent, el 12 de març, un taller sota el títol Parlem de feminismes, a càrrec del col·lectiu L’Ortiga Feminista. Se celebrarà al centre cívic de 17 h a 19 h de la tarda. També serà el dia que se celebrarà el tradicional Sopar de la Dona –els tiquets es poden comprar a l’ajuntament o a la biblioteca municipal.

I, a la nit, es durà a terme la Festa de la Dona a la sala Diagonal, organitzada pel Kol·lectiu Kampdevànol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona