El Punt Casteller

Festival de gammes extra

Les colles anuncien fins a vuit gammes extra per Sant Fèlix

Ja ha arribat el punt culminant de l'agost. Dilluns és Sant Fèlix, una de les cites per excel·lència de temporada, i les colles s'afanyen per portar els seus programes més ambiciosos. El que més, obviament, el dels Castellers de Vilafranca, que en la seva diada més important de l'any porten tota l'artilleria preparada. I és que el seu programa provoca mareig, amb ni més ni menys que quatre castells de gamma extra. De sortida optarien pel quatre de nou amb el pilar, un castellàs que per als verds és la sortida més còmoda, ja que en aquesta diada mai els acostuma a fallar. A segona ronda les coses es compliquen, ja que volen portar el tres de nou amb el pilar, un castell que només s'ha descarregat un cop i que de segur que serà un dels castells clau del proper Concurs. El programa dels verds ve seguit pel cinc de nou amb folre i el pilar de vuit amb folre i manilles. Tot i així, les darreres diades han obert la porta a fer que els vilafranquins optin pel tres de deu amb folre i manilles per Sant Fèlix. Sense la pressió d'altres anys en què havien anunciat aquest castell a bombo i plateret, els verds no descarten plantejar-se'l a tercera ronda.

Retorn malva

Els Minyons han segellat un inici de temporada molt bo i, després de les vacances, volen demostrar per Sant Fèlix que aquest any van a totes. Així, els malves volen portar el cinc de nou amb folre i el dos de nou amb folre i manilles, a part del tres de nou folrat i el pilar de set. Abans, hauran d'agafar forma, i volen alçar aquestes construccions amb un pis menys dissabte a Sitges i diumenge a Manresa, a part d'un castell de nou. A més, els Minyons estan treballant altres castells de gamma extra, i depenent dels darrers assajos, no es descarta una sorpresa en forma de tercer castell de gamma extra.

La Vella vol ser extra

Després de l'excel·lent Sant Fèlix de l'any passat, la Vella vol aprofitar la diada de dilluns per fer un nou pas endavant. El seu retorn als gammes extra aniria de la mà dels dos de nou amb folre i manilles, que volen acompanyar del tres i el quatre de nou, a part del pilar de set. Els rosats també estan treballant el quatre de nou amb el pilar i el pilar de vuit, i tot i que segurament no hi arribaran a temps, no els descarten del tot.

Caixa o faixa

A la Joves se li acaba el temps i dilluns tenen una revàlida a la plaça de la Vila de Vilafranca. Els vermells, conscients, posaran tota la carn a la graella per portar el quatre de nou amb folre, el tres de nou folrat i el cinc de vuit. A diferència dels darrers anys, les darreres baixes els han fet descartar totalment plantejar-se un castell de gamma extra.

Sitges (Garraf)
Dissabte 28, a les 18.30 h al Cap de la Vila, diada amb la Jove de Sitges, la Joves de Valls i els Minyons de Terrassa.
Sants (Barcelonès)
Diumenge 29, a les 12 h al parc de l'Espanya Industrial, diada amb els Castellers de Sants, els Xiquets de Reus i els Moixiganguers d'Igualada.
Vilafranca (Alt Penedès)
Diumenge 29, a les 14 h a la plaça de la Vila, diada de vigília de Sant Fèlix amb els Xicots de Vilafranca i els Castellers de Vilafranca.
Manresa (Bages)
Diumenge 29, a les 12 h a la Plana de l'Om, diada amb els Tirallongues de Manresa, els Minyons de Terrassa i els Margeners de Guissona.
Vilafranca (Alt Penedès)
Dilluns 30, a les 12.30 h a la plaça de la Vila, diada de Sant Fèlix amb els Castellers de Vilafranca, la Vella de Valls, la Joves de Valls i els Minyons de Terrassa.
Vilafranca (Alt Penedès)
Dimarts 31, a les 15 h a la plaça de la Vila, diada de Sant Ramon amb els Castellers i els Xicots de Vilafranca.
XIULETS

Calorós i etern

C.H.

Quan ja la donàvem per morta i enterrada, la calor torna. De fet, ja ho va fer a l'Arboç, en una diada que es va allargar fins a dos quarts de cinc de la tarda. La diada de l'Arboç encara ha generat més polèmica arran de certes crítiques per no portar a plaça als verds, que, al seu torn, van fer dos castells extra al Catllar. L'Arboç no va ser enguany de gamma extra, però va conservar tot el seu interès com a plaça capdavantera i va poder viure un fet tant o més transcendental: el triplet màgic lila.

L'ANÈCDOTA

Va de pilars

C.H.

Molts no van entendre que dissabte al Catllar la Vella tirés el seu pilar de sis abans del de vuit dels verds. La raó, però, va ser un compromís d'un dels seus pilaners. Ara bé, els xiulets i una certa polèmica pels moviments de les colles a plaça van fer veure que la rivalitat està ben viva.

APLAUDIMENTS

Liles i morats

C.H.

Els grans triomfadors del cap de setmana són pràcticament del mateix color. I és que Moixinganguers d'Igualada i la Jove de Tarragona estan eufòrics després de les seves actuacions. Els tarragonins, per l'excepcional tripleta màgica a l'Arboç i els Moixingaguers pel seu primer quatre de vuit descarregat diumenge a Igualada. Benvinguts a les colles de vuit!

L'última oportunitat

C.H.

Diumenge es tanca la llista de les 14 colles que aniran al Concurs de Tarragona. Amb Serrallo i Sant Pere i Sant Pau amb plaça fixa i amb Minyons que no concursa, l'última plaça que donarà el bitllet cap a la plaça de toros de Tarragona serà la tretzena. I és justament aquí on hi ha la lluita més aferrissada, sobretot entre Castellers de Sabadell i Castellers de Terrassa, que es jugaran aquesta plaça en l'actuació que fan diumenge a Matadepera. Tot i que tenen menys opcions, Sagals d'Osona també podria aspirar a aquesta plaça si planta una bona actuació a Centelles. L'última colla en discòrdia són els setzens, els Xicots de Vilafranca, que poden donar la sorpresa diumenge en la vigília de Sant Fèlix. Aquest serà, doncs, el punt d'atenció del cap de setmana casteller.

Pel que fa als moviments del rànquing, a part de Gràcia, que s'assegura l'entrada al Concurs amb un altre quatre de vuit, destaca la Jove, que s'ha colat fins al quart lloc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El 75% dels processos de justícia restaurativa a Tarragona i l’Ebre es van resoldre amb èxit l’any passat

TARRAGONA
judicial

A judici un grup que obligava 26 dones a prostituir-se

TARRAGONA
GIRONA

Les associacions turístiques denuncien les pintades en establiments

GIRONA
societat

El govern valorarà si aixeca l’emergència per sequera al Ter-Llobregat

barcelona

Suport de la Zona Franca per al centre neurològic per a infants d’AVAN

TERRASSA

Campanya de sensibilització contra l’assetjament escolar

FIGUERES

El soterrament de les línies d’alta tensió entre Reus i Castellvell es farà realitat en cinc anys

Reus

Girona planteja una nova ordenança municipal de tinença d’animals

GIRONA
sequera

Els pantans guanyen fins avui 21 hm³ i 47 entre març i abril

barcelona