Societat

Catalunya desplaça Madrid com la comunitat amb lloguer més car

Tanca el 2021 amb un augment del 0,4%, segons Fotocasa

El preu mitjà dels arrendaments se situa en 14,06 euros al metre quadrat al mes, la xifra més alta de l’estat espanyol

El preu de l’habitatge de lloguer a Catalunya va tancar el 2021 amb un increment anual del 0,4% i amb un valor mitjà al desembre de 14,06 euros al metre quadrat, el més alt de l’estat espanyol, segons l’informe de ’L’habitatge de lloguer a Espanya l’any 2021’ elaborat a partir de dades del portal immobiliari Fotocasa. Aquest increment anual es dona després de la caiguda dels preus de l’1% registrada el 2020, provocada per l’esclat de la covid. En el balanç del 2021, Catalunya s’ha col·locat en el primer lloc del rànquing de preus mitjans, desplaçant Madrid que havia sigut la comunitat més cara tres anys consecutius. Durant el 2021, els arrendaments a la Comunitat de Madrid van ser, de mitjana, de 13,62 euros al metre quadrat al mes.

Es tracta del quart any de la sèrie històrica de l’informe en què la Catalunya encapçala el rànquing de les comunitats més cares després de fer-ho també el 2007, el 2016 i el 2017.

Pel que fa a les demarcacions catalanes, tots els territoris registren increments de preu, encapçalats per Lleida, que registra una pujada del 5,4% i per Girona, amb un increment del 4%. En canvi, Barcelona (1,5%) i Tarragona (1%) registren increments més moderats. La demarcació amb el preu del lloguer més car és la barcelonina amb 15,01 euros el metre quadrat al mes. El segueixen les comarques gironines (9,90 euros al metre quadrat), el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre (8,16 euros al metre quadrat) i Ponent (7,07 euros al metre quadrat).

Amb relació a les ciutats, el municipi que més increment presenta al tancament del 2021 és Sitges amb una variació de 8,9%, seguit de Barcelona (8,2%), Lleida (8,2%), Girona (8,2%) i Manresa (5,4%). També han notat increments destacables Reus (4,5%) o Terrassa (3, 7%).

El municipi més car continua sent la capital catalana, on llogar un pis costa 16,82 euros al metre quadrat al mes; un 64% per sobre de la mitjana estatal, que és de 10,27 euros al metre quadrat al mes. A continuació, se situa Sitges (15,79 euros), Sant Cugat del Vallès (14,72 euros), i l’Hospitalet de Llobregat (13,88 euros).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC