Societat

1.568 substituts omplen el buit dels docents confinats

Educació està cobrint les baixes dels professionals contagiats fent nomenaments cada dia

Busca substituts també per als qui encara no han pogut tramitar la baixa pel col·lapse dels CAP

Aquest matí a primera hora ja seran als centres educatius als quals han estat destinats 1.568 docents substituts que ahir van ser nomenats pel Departament d’Educació. El departament i de forma extraordinària va tornar a fer ahir nomenaments de substituts, per ocupar els llocs dels professors i mestres amb la baixa per covid (fins i tot també s’estan cobrint les baixes dels mestres que es trobaven malament i van poder avisar els centres però que encara no han pogut tramitar la baixa pel col·lapse dels CAP).

Mai fins ara el departament havia substituït els docents que estaven cinc dies de baixa (el mínim per ser substituïts eren set dies), i mai els nomenaments de substituts s’havien fet d’un dia per l’altre. Es feien un dia a la setmana. La celeritat de l’administració (“realment s’han posat les piles”, reconeixen docents i sindicats) és valorada positivament. El departament va explicar ahir que durant els pròxims dies si és necessari es poden fer nomenaments excepcionals d’urgència per si hi ha centres amb més de tres baixes inferiors a cinc dies. També per minimitzar les possibles baixes de professorat, hi haurà nomenaments telemàtics cada dia durant aquesta setmana i la que ve. “Valorem l’esforç que està fent el departament i que realment estigui fent nomenaments des del primer dia, tal com havia dit”, diu Judith Ribera, portaveu d’educació de la Intersindical-CSC, que, no obstant això, creu que, tenint en compte com van acabar el trimestre, hi havia mesures “que ja s’haurien hagut de preveure per començar més tranquils, com per exemple fer tests d’antígens als docents i als alumnes de primària que encara no estan vacunats el cap de setmana abans de començar les classes”. La Intersindical, que, com la majoria de sindicats, està en contra del nou protocol pactat a la interterritorial per totes les comunitats autònomes, i que elimina les quarantenes fins que no hi hagi el 20% d’un grup contagiat, també demana al departament que doti de mascaretes FFP2 tots els docents i els alumnes vulnerables dels centres d’alta complexitat. “Penseu que hi ha nens de famílies vulnerables que et venen dos dies seguits amb la mateixa mascareta quirúrgica. Això no pot ser”, deia ahir Ribera, que assenyalava que assegurar el bon ús de les mascaretes és imprescindible per “mantenir la salut de l’alumnat i el professorat”.

LA FRASE

S’haurien d’haver fet tests als docents abans de començar el curs de nou
Judith Ribera
portaveu d’educació de la intersindical-csc

Fins a 28.087 persones confinades

Segons l’aplicació Traçacovid, ahir hi havia 28.087 membres de la comunitat educativa confinats: 22.572 alumnes (d’un total d’1,44 milions; per tant, un 1,57%), i 5.509 docents, PAS (personal d’administració i serveis) i PAE (personal d’atenció educativa), d’un total de 164.000 (per tant, un 3,36%). Segons el Departament d’Educació, en els darrers deu dies han donat positiu 33.907 persones de la comunitat educativa: 27.291 alumnes (1,90%) i 6.610 docents (4,03%). Des que va començar aquest curs 2021/2022 hi ha hagut 122.529 casos positius de coronavirus als centres educatius catalans: 100.350 alumnes (el 6,97%) i 22.127 docents (el 13,49%). Ahir només hi havia un grup confinat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona