Societat

Partits i entitats reclamen accions contundents per acabar amb la violència masclista

Recorden que des del 2003 hi ha hagut 1.118 dones assassinades a l’Estat

Partits i entitats han donat cobertura aquest dijous a la tarda a Barcelona a la manifestació feminista convocada en el marc del Dia Mundial per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones i han demanat accions contundents per acabar amb la violència masclista.

Representants d’ERC, JxCat, el PSC o els Comuns han estat presents a l’acte i han fet proclames perquè s’acabi un tipus de violència que, en el que va d’any, porta 12 víctimes mortals a Catalunya i des del 2003 1.118 arreu de l’Estat. Les estadístiques marquen, també que hi ha una violació cada quatre hores o que cada dia tres dones pateixen abusos sexuals.

Els partits han reclamat més polítiques i més recursos per combatre el que han considerat una xacra social.

Una de les representants polítiques present a la manifestació ha estat l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, que ha considerat “insuportable” que en el que va d’any hi hagi hagut dotze “feminicidis” a Catalunya. Al seu parer una societat no és “veritablement democràtica” fins que les dones no poden sortir al carrer “amb la mateixa llibertat i seguretat que els homes”.

Per la seva banda, Sonia Guerra, secretària de polítiques feministes del PSC ha lamentat que “cada quatre hores hi ha una violació”, un fet “completament intolerable”. Guerra ha considerat que per combatre aquesta situació calen eines i en aquest sentit ha recordat que PSOE i Podem han arribat a un acord per renovar el pacte d’Estat contra la violència masclista. Guerra ha lamentat, però, que PP i Vox hagin presentat esmenes a la totalitat d’aquesta llei. També ha recordat que el PSC exigeix al Govern que faci el pacte català contra la violència masclista.

Des de Junts per Catalunya Elsa Artadi ha afirmat que aquest any torna a ser necessari una manifestació feminista perquè “segueixen havent-hi dones assassinades, violades, perseguides”. I ha afegit: “És la realitat de la societat on vivim, sorda a una realitat terrible, que mata dones només pel fet de ser dones”. Artadi ha admès que el feminisme ha fet avenços “molt importants” per la igualtat de dones i homes, però ha subratllat que “cal denunciar l’estancament en la lluita contra les violències masclistes” i ha lamentat que “la realitat que vivim és la realitat de les manades”

Per a la diputada d’En Comú Podem i portaveu de Feminismes del partit, Susana Segovia, “calen mesures, fets”. Al seu parer és “fonamental” combatre les violències masclistes “des de l’educació i la sensibilització”. En el cas de Catalunya, Segovia ha instat a “desplegar les eines” que ja existeixen, eines legals “molt importants”. Però alhora ha advertit que “per a tot això calen recursos”.

Finalment, Neus Moreno, membre de Novembre Feminista, un dels col·lectius organitzadors de la manifestació, ha denunciat “totes les violències” que pateixen les dones, “no només feminicidis i agressions sexuals. També violència institucional o econòmica”. Alhora ha fet una crida a les administracions, que al seu parer “no estan fent prou”, perquè “compleixin amb el seu deure d’acompanyar, fer prevenció i reparar les dones que pateixen violència”. Moreno també ha advertit que les agressions sexuals són un tema “sagnant” a Catalunya.

Girona diu no a la violència masclista amb dues mobilitzacions al centre de la ciutat

Dues mobilitzacions a la ciutat de Girona han protestat aquest dijous al vespre en contra de la violència masclista.

La primera d’elles, de la mà de la Plataforma Feminista Gironina ha fet un ofrena floral per cada una de les dones que ha mort a mans d’un home. Posteriorment i sota la pluja, una cadena humana ha encerclat els Jutjats de Girona. Durant la lectura del manifest, una de les membres de la plataforma ha demanat una major implicació de la justícia a l’hora de castigar els autors de delictes sexuals.

Mitja hora després, a les set de la tarda, a la plaça de l’U d’Octubre s’ha fet una concentració en què un grup de dones ha cantat diversos temes amb lletres reivindicatives a favor dels drets feministes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA