Societat

L’ambició verda es manté intacta

Els Castellers de Vilafranca estrenen el primer 4 de 8 amb l’agulla i la primera torre de 8 de la represa, però no poden culminar el 3 de 9

Xiquets, Capgrossos i Sants fan castells de 7

Sensacions fortes, ben retrobades! Els Castellers de Vilafranca no se’n van sortir amb el primer intent d’un castell de 9 després de la pandèmia, però sí que van firmar una actuació que eleva amb escreix el nivell del que s’havia fet fins ara, amb les novetats del 4 de 8 amb l’agulla i la torre de 8. El marc va ser la diada de Tots Sants, que va tenir lloc ahir a la capital de l’Alt Penedès i que, a més dels amfitrions, va tenir la participació dels Xiquets de Tarragona, els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Sants.

Feia exactament dos anys que la plaça més castellera no veia aixecar castells. Enmig d’una gran expectació, molt motivats i amb ganes de posar en escena el treball fet a l’assaig, els Castellers de Vilafranca van plantejar un programa que, en el context actual, es pot qualificar de molt ambiciós. Molt. I és que, fins ahir, en aquesta minitemporadeta castellera, com a màxim havíem vist –i era normal– castells de 8 de la gamma bàsica.

Actuació de nivell

Els verds van obrir amb el 4 de 8 amb l’agulla, amb un tronc prou reforçat per controlar un ascens lent. Sortida valenta. L’agulla va quedar ben centrada i el castell es va completar acompanyat de mostres de molta alegria per part dels castellers i l’afició locals.

Enfortida, la colla va afrontar tot seguit el gran objectiu del 3 de 9. Un castell que, abans de la pandèmia, potser hauríem valorat com un tràmit de qualitat per a una formació top, però que ahir es va viure amb la mateixa tensió que si es tractés d’un rei de la gamma extra. Es preveia que fos un castell de resistència, és a dir, a un ritme alentit, a mida d’una canalleta tan valenta com mancada de rodatge.

El que no es va poder controlar, però, va ser l’estat emocional. Els nervis es van apoderar de tota l’estructura, que, amb l’entrada del pom de dalt, va perdre mides i no va poder resistir la seqüència –atropellada– de la coronació. La caiguda, tot i que sense més conseqüències, va ser molt espectacular.

Cal aclarir que els verds portaven el castell molt ben assajat: l’havien fet sencer en dues ocasions, amb la xarxa de protecció al pati d’assaig i fins a l’aixecador sense xarxa. La pressió de la plaça, però, els va superar. Tot i l’enorme decepció, els vilafranquins no van alterar els plans previstos. Així, van recórrer al coratge per estrenar-se, també, amb la torre de 8, que, amb el meritori treball del folre i d’un tronc conjurat per aguantar fins al final, es va descarregar amb solvència. La colla va arrodonir el triplet amb el 4 de 8 i es va acomiadar descarregant el pilar de 6, que a Sant Cugat s’havia resistit.

Pel que fa a la resta, cal destacar els 2 de 7 aconseguits pels Capgrossos de Mataró i els Xiquets de Tarragona, que, en el cas dels matalassers, era el primer. Les dues formacions també van fer el 4 de 7 amb l’agulla i el 5 de 7, que, al seu torn, van ser les millors construccions fetes ahir pels Castellers de Sants.

Aquestes tres colles encara tenen actuacions pendents enguany, mentre que els Castellers de Vilafranca no es tornaran a enfaixar fins a la temporada que ve. L’ambició verda es manté intacta.

DIADA DE TOTS SANTS VILAFRANCA DEL P.

Castellers de Vilafranca:
4/8a, i3/9f, 2/8f, 4/8, P/6
Capgrossos de Mataró:
5/7, 2/7, 4/7a, vano de 5
Xiquets de Tarragona:
4/7a, id2/7, 2/7, 5/7, vano de 5
Castellers de Sants:
5/7, 4/7a, 4/7, 3P/4


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ