Societat

L’Audiència de Barcelona ordena al jutjat que investigui un mosso per detenció il·legal d’un activista prohabitatge

Els magistrats consideren que les imatges dels fets no corroboren l’acusació d’atemptat contra el manifestant

La cort no descarta que la detenció fos il·legal i que l’agent incorregués en un delicte de lesions lleus

L’Audiència de Barcelona ha ordenat al jutjat que investigui un antiavalot dels Mossos d’Esquadra per detenció il·legal d’un activista prohabitatge.

Els fets es remunten al 16 de desembre del 2019, quan durant el desnonament d’un local ubicat al número 90 del carrer Roger de Flor un agent de la Brigada Mòbil (BRIMO) va detenir un noi com autor d’un possible delicte d’atemptat per suposadament haver-li donat un cop a la visera del casc. Més endavant, el detingut, un activista prohabitatge, es va querellar contra el mosso per detenció il·legal, falsedat en document públic i delicte contra la integritat moral. El jutjat va descartar aleshores que l’agent cometés un delicte de detenció il·legal però l’Audiència demana ara que ho investigui com a tal.

En la interlocutòria, a la qual ha tingut accés l’ACN, els magistrats de l’Audiència asseguren que en el vídeo incorporat en les actuacions del 16 de desembre no s’observa cap cop de colze al Mosso d’Esquadra per part del noi.

Així, d’una banda no descarten que la detenció fos il·legal i demanen investigar tant si s’ha comès aquest delicte com un altre de lesions lleus. De l’altra consideren que no es pot atribuir un delicte d’atemptat a l’activista, ja que aquest només es fonamenta en el testimoni del mosso que suposadament va rebre el cop a la visera i sense que les imatges ho corroborin ni tampoc ho faci cap testimoni.

Segons Alerta Solidària, l’activista, membre del Sindicat d’Habitatge del Raval i simpatitzant de la CUP Ciutat Vella, va ser detingut sense cap motiu i la protesta durant el desnonament de la seu del Sindicat de l’Habitatge de l’Eixample Dreta (antic casal REC) es va produir de manera “absolutament pacífica”.

És per aquest motiu que Alerta Solidària apunta que la interlocutòria de l’Audiència “evidencia la manera d’actuar dels Mossos absolutament injustificada i desproporcionada quan s’enfronta al moviment en defensa de l’habitatge”. Des d’Alerta també afirmen que l’activista ha pogut demostrar la seva versió gràcies a un vídeo aportat per un veí de l’Eixample.

A les imatges es veu clarament el moment en què el mosso fa caure al noi, que està aplaudint els companys del sindicat, i un cop al terra el reté d’esquenes, agafant-lo pel coll. Acte seguit es veu com se l’enduen mentre s’escolten crits que diuen “però si no ha fet res!”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona