Societat

La Xina torna a confinar milions de persones per l’avenç de la variant delta

Creix la preocupació per la propagació del brot, que ja afecta una vintena de ciutats i dotze províncies

El govern local de Pequín imposarà restriccions de moviments

La Xina torna a confinar milions de persones a casa seva en diferents ciutats i regions del país per intentar contenir el brot de la Covid-19, el més gran des de Wuhan, registrat a finals de desembre del 2019. L’alta propagació de la variant delta, que fins fa poques setmanes s’havia detectat principalment en localitats properes a la frontera amb Birmània, està dificultant seriosament les mesures de contenció que havien dissenyat les autoritats sanitàries del país i que havien funcionat fins a aquest estiu. Dilluns els responsables de salut xinesos van informar de 55 nous casos de coronavirus transmesos a escala local després que el dia anterior se’n comuniquessin 53, d’un total de 75 nous infectats. Aquest inesperat nou brot ja afecta una vintena de grans ciutats, inclosa Pequín, i més d’una dotzena de províncies del país, amb un nou clúster detectat a Wuhan després del que es va detectar a l’aeroport de Nanquín. El nou focus d’infeccions localitzat a Wuhan, la ciutat on es va originar la malaltia, seria una estació de tren, segons informaven els mitjans locals.

A la ciutat central de Zhuzhou, a la província de Hunan, les autoritats van imposar ahir un rigorós confinament per als pròxims tres dies a més d’1,2 milions de persones i una campanya de tests i vacunació de tota la ciutat. “La situació encara és complicada i desmoralitzadora”, va afirmar el govern de Zhuzhou en un comunicat. A la zona turística de Zhangjiajie, a prop de Zhuzhou, es va detectar l’inici d’un brot, que va forçar la setmana passada a confinar el milió i mig de residents de la ciutat.

Les autoritats locals de Pequín estan preparant noves restriccions de moviments per als ciutadans després que diumenge se suspenguessin de manera indefinida tots els trens, autobusos i línies aèries on s’han detectat nous casos de Covid-19. La capital xinesa també ha tancat les portes als turistes durant la temporada de viatges de vacances d’estiu i només permet entrar-hi els “viatgers essencials” que tinguin una prova negativa d’àcid nucleic. El districte de Changping va confinar unes 41.000 persones en nou centres residencials i les autoritats pequineses també van demanar als residents “no sortir de la ciutat llevat que sigui estrictament necessari”.

El portaveu del govern municipal de Pequín, Xu Hejian, va informar en roda de premsa que la ciutat va registrar ahir quatre casos confirmats i un d’asimptomàtic. Segons informa el diari digital Caixin, Xu va anunciar una futura prohibició estricta de sortir de la ciutat, però sense especificar quan entraria en vigor. A més, el portaveu va subratllar que és necessari enfortir les mesures de prevenció i control en aeroports, i va suggerir a les escoles que comencin a preparar plans de prevenció per al semestre de tardor a fi de garantir la seguretat d’estudiants i mestres.

Les autoritats sanitàries xineses van informar aquest cap de setmana que ja s’havien administrat més de 1.650 milions de dosis de la vacuna a tot el país, però en cap de les dades fetes públiques no s’esmentava quantes persones en total havien estat vacunades amb les dues dosis.

LA XIFRA

1.650
milions de dosis
de la vacuna anti-Covid s’han administrat a la Xina, segons les autoritats sanitàries del país.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona