Societat

Quantes quarantenes!

En Guillem va anar a Menorca amb l’institut i es podria haver encomanat per Sant Joan

L’Arnau va saber que era positiu en un cribratge per anar al Canet Rock

En Pol creu que va agafar el virus el primer dia d’anar a la discoteca a Badalona

La Mariona no ha anat enlloc massificat, però està confinada pel contagi d’una amiga de màster

“No puc més; ja no sé què fer. Dormo molt, prenc el sol, truco a gent, miro sèries”, diu l’Arnau

Recorden aquelles imatges de la tele del Sant Joan a Ciutadella, a Menorca? Recorden que milers de joves que, tot i no haver-hi la festa dels cavalls, van concentrar-se al centre de la ciutat per “veure l’ambient”? Doncs en Guillem hi era. No tota l’estona, perquè diu que hi havia tanta aglomeració de persones que es van angoixar i de seguida van marxar. Però devia ser suficient (aquell moment o un altre dels mateixos dies). En Guillem i els seus companys de l’institut, de Girona, havien acabat el segon de batxillerat i la selectivitat i, com és tradició en el seu centre, van anar a Menorca. “Quan vaig tornar a casa, el dia 27, tenia una mica de mal de cap i mocs i com que sabia d’un noi d’un altre institut que també havia anat a Menorca que havia donat positiu em vaig fer la prova.” I catacrac: va donar positiu. “M’he estat deu dies a casa [fins dijous 8], però m’he organitzat bé. Em vaig traslladar a l’habitació del meu germà, que ja no viu a casa, que és més gran que la meva, m’hi vaig posar la PlayStation i he combinat jugar amb trucar als amics i llegir. M’he llegit Amanecer rojo i El Petit Príncep”, explica. Divendres, un cop ja va poder sortir al carrer, explicava que no s’havia arribat a estressar massa.

Just el contrari de l’experiència que està vivint l’Arnau, de Montgat. “No puc més; ja no sé què fer. Dormo molt, prenc el sol, truco a gent, miro sèries... Però estic angoixat. Em cau la casa a sobre”, explica. Fa set dies que està tancat al pis i ja no aguanta més, i això que com que els seus pares estan vacunats es pot moure per tota la casa i no s’ha de quedar tancat, com d’altres, dintre l’habitació. “Això sí, la meva germana, que no està vacunada, se n’ha anat uns dies a viure a casa d’un amic”, diu. L’Arnau és un dels centenars de joves que el primer dissabte que van obrir les discoteques, el 25 de juny, se’n va anar a Titus, a Badalona. “Era el meu aniversari, feia vint anys i hi vam anar amb els amics.”

La història de l’Arnau no acaba aquí. Va trobar-se malament uns dies, però com que no era gaire molest, no hi va donar importància. Una setmana després de la ballada a Titus i per mitjà d’un amic, es va assabentar “que a l’hospital de Can Ruti havien sobrat vacunes” i s’havien de posar tant sí com no perquè no es perdessin. El divendres, va anar-hi i sí, la hi van posar. L’endemà de posar-se la vacuna, tenia entrades per anar al Canet Rock i, com tothom qui volia anar al festival, va haver de passar per un centre a fer-se un cribratge. “A mi em van enviar a un centre de Barcelona. I vaig donar positiu, amb què ni jo ni els dos amics amb qui volia anar al festival hi vam poder anar.” Van anar a casa i com que l’endemà es trobava malament, va anar a l’hospital de Badalona a fer-se una PCR per confirmar-ho. I sí, no hi havia dubte. Des d’aleshores, diumenge 3 de juliol, que està a casa comptant les hores que falten per poder sortir. Feia quatre dies que havia trobat una feina i espera poder-la mantenir.

També va anar a Titus la nit del dissabte 25 en Pol, que és veí de Badalona i fa poc ha fet els 18 anys. Va donar positiu uns dies després i alguns amics, bé per ser positius o bé per haver estat en contacte amb positius, també estan, com ell, fent quarantena. “Estic dormint molt i he aprofitat per endreçar l’habitació. He descobert coses en calaixos i capses que ja no recordava que tenia! Però, vaja, és un avorriment”, explica. “Sort que tinc l’habitació gran i una sortida a una terrasseta, que si no seria molt pitjor”, admet, i assegura que la seva mare, que viu amb ell, “cada dos per tres” truca a la porta per si li cal res.

La discoteca Titus va ser un dels llocs on més joves van contagiar-se d’aquesta variant del coronavirus que es transmet tan de pressa. “En teníem tantes ganes d’anar al Titus! Feia més d’un any!”, explica en Pol, i diu que ara, que ja està a punt de sortir, vigilarà molt i mirarà d’anar amb grups reduïts i sempre a l’aire lliure. Aquesta discoteca va ser de les primeres a tancar per decisió pròpia, abans que la Generalitat tornés a decretar el tancament de l’oci nocturn. Per la xarxa havien corregut vídeos en què es veia joves ballant sense guardar les distàncies i, molts, sense dur les mascaretes.

Per contra, la Mariona, de Girona, molt responsable i que no havia anat a cap discoteca ni res, també està confinada perquè una amiga molt propera ha agafat el virus, “i encara no sap ni com ni on”. Està confinada des del dia 3 de juliol quan li va trucar una companya de classe de final de màster per dir-li que havia donat positiu. “Vaig anar cap a casa i em vaig fer la prova. Jo vaig donar negatiu, però la meva parella, que va a la mateixa classe, i uns altres amics, van donar positiu. M’he quedat tancada a l’habitació per precaució, i si en algun moment he sortit per anar al lavabo, m’he posat la mascareta. Els pares em porten el dinar a la porta de l’habitació.” Diu que no està aclaparada, perquè, per sort, té una casa i una habitació grans i, de normal, ja li agrada “estar sola”. Ha parlat molt amb els amics per telèfon i ha aprofitat per acabar el treball de fi de màster. Abans de confinar-se, feia de monitora en un casal d’estiu. Diu que, com ella, diversos monitors estan confinats.

18-25
anys
tenen la majoria de joves que a dia d’avui s’han encomanat en massa de la Covid-19. La majoria no estan vacunats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba el dia 30

QUERALBS
enogastronomia

La DO Cava permetrà comprar raïm de vinyes dins de la seva DO encara que no estiguin registrades

vilafranca del penedès

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró